SARAYKENT’TE SULTAN HANI TERMAL TESİSİ SEVİNCİ

SARAYKENT’TE  SULTAN HANI TERMAL TESİSİ SEVİNCİ

Yozgata bağlı Saraykent ilçesinde Selçuklu döneminden bu yana asırlardır 74 derecelik sıcak su ile şifa dağıtan han ve hamamlarının bulunduğu alanda yapımı gerçekleştirilen Sultan hanı Termal tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tesisin yıllar sonra tamamlanarak hizmete açılması ilçede sevinçle karşılandı.Yaklaşık 20 milyon liraya maledilen modern tesisin açılış töreninde Yozgat milletvekillerinden Yusuf Başer,Bekir Bozdağ ve Ethem Sedef ile  Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse,Yozgat eski valisi Abdulkadir Yazıcı,Bazı belediye başkanları ile  partilerin il başkanları hazır bulundu.

Yozgat il özel idaresince inşa edilen Tarihi İpekyolu üzerinde yeniden inşa edilen  tesis, 56 yatak kapasitesi, kafeterya kadın/erkek yüzme havuzları, hamam, sauna, buhar odaları, mesire alanlarından oluşuyor.

Törende bir konuşma yapan Yozgat Valisi Ziya Polat ,Yozgat’ın jeotermal kaynakları bakımından oldukça zengin potansiyele sahip olduğunu belirterek, bu kaynakların en iyi şekilde değerlendirildiğini ifade etti. Konuşmasında Yozgat  il genelinde yapılan ve yapımı devam eden yatırımlara da değinen Vali Ziya Polat,’Yozgatın gelişmesi ve kalkınması için çalışmalarımızı gece gündüz sürdürüyoruz” dedi.

Törende yapılan konuşmalardan sonra  davetli  protokol mensupları  hep birlikte tesisin kurdelasını kestiler. Davetliler daha sonra Sultan hanı termal tesisini gezdiler.

11/07/2021 02:04
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ