SABIRSIZLIKLA BEKLENEN YHT MÜDESİ SİVAS VALİSİNDEN GELDİ

SABIRSIZLIKLA BEKLENEN YHT MÜDESİ SİVAS VALİSİNDEN GELDİ

Yıllardanberi tamamlanıp hizmete sunulması  beklenen Ankara-Yozgat-Sivas Hızlı Tren hattının yakında ulaşıma açılacağı açıklandı.Sivasta düzenlenen ‘YHT’nin Sivasın sosyo-ekonomik gelişimine katkısı ‘adlı proğramda konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan,Sivas ile Ankara arasını 2,saate Yozgat ile Ankara arasını da 1 saate düşürecek olan Hızlı Tren projesinin çok yakın bir zamanda hayata geçeceğini açıkladı

Konuşmasında Yüksek Hızlı Tren projesinde sona yaklaşıldığını vurgulayan Vali Ayhan,Ray seriminin tamamlandığını ve hızlı trenin günümüzde en çağdaş toplu taşıma sistemlerinden biri olduğunu belirterek şu açıklamada bulundu :

 ''Ankara-Sivas arasında yakında seferlerine başlayacak olan yüksek hızlı tren için, ön hazırlıklara  çok önceden başladığımızı  ifade etmek istiyorum. Kırıkkale-Sivas arasında hem altyapı hem üst yapı neredeyse yüzde 100 bitti. Deneme sürüşleri başladı. Deneme sürüşlerinin sürelerine göre arzu edilen alt yapı, üst yapı ve deneme sürüşleri birbirlerine entegre oldukları zaman da hızlı bir şekilde seferlerimiz başlayacak."

Sivas kentini  hızlı trene hazır hale getirmek için de görev ve sorumlulukları bulunduğunu anlatan Sivas Valisi Ayhan,konuşmasının son bölümünde ise şunları söyledi :

''Şehrimize gelecek insanlara biz neyi sunacağız? Hangi hareket alanlarını oluşturacağız? Şehrimize gelen ziyaretçilere kaliteli zaman geçirecek ortamları sunabilecek miyiz? Tüm bu planları profesyonel olarak yapmak zorundayız. Böyle devasa projede biz mutlaka olumlu bir imaj oluşturmak zorundayız ki beklenen faydayı görelim. Sadece bir demir yolu hattıyla değil tüm dinamikleriyle birleşip yeni bir kentsel gelişme koridoru oluşturacağız. İlk gelişmenin hizmet sektörü alanında olmasını bekliyoruz. Çağı iyi okuyan, değişen turizm anlayışını takip eden bir il olmak istiyoruz"

16/09/2020 18:48
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ