MÜFTÜLÜKDEN MEVLİD KANDİLİNE İLİŞKİN ÖZEL PROĞRAM ETKİNLİKLERİ

MÜFTÜLÜKDEN MEVLİD KANDİLİNE İLİŞKİN ÖZEL PROĞRAM ETKİNLİKLERİ

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, 17 Ekim Pazar günü Mevlid Kandili nedeniyle Yozgat camilerinde  Mevlid Kandili programlarının uygulanarak Mevlid’i Nebi haftasının başlatılacağını açıkladı.

İl Müftüsü Ali Gülden,Mevlid kandili münasebetiyle yayınladığı kandil mesajinde mevlid kandilinin önemine değindi ve  kandil gününde camilerde dolu dolu proğramlar  gerçekleştirileceğini belirterek şunları söyledi:

“Nasip olursa Pazar günü akşamında beraber hep beraber idrak edeceğimiz kandil gecesi programı ile beraber Mevlid-i Nebi haftamızı da başlatmış olacağız.  Mevlid-i Nebi haftası geçmişte farklı bir isimle Nisan ayı içerisinde idrak edilen bir hafta idi Hazreti Peygamberin Kameri doğum zamanına çekilip Mevlid Kandiline son yıllarda uyarlanmış bir etkinlik olarak idrak ediliyor ve bizlerde bu çerçevede başkanlığımızın bize gönderdiği talimatlar çerçevesinde ilimizde Mevlid-i Nebi haftasını daha geniş halk kitlesine ulaştırıp her kademede insanımıza hafta vesilesi ile nasıl dokunabiliriz ne tür hizmetler üretebiliriz bu düşünce ile hareketle bir program hazırladık.

Bu hafta içerisinde pandemi şartlarını da hesaba katarak iki ana program planladık bu programlardan birisi 20 Ekim’de Diyanet İşleri Başkanlığımız Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt’u ilimizde ağırlayacağız. Büyük sinemada hem personellerimiz hem halkımızı da davet ediyoruz.

21 Ekim’de de yine aynı yerde çocuklara yönelik  bir etkinliğimiz  olacak.Bu etkinliğimizde Hüseyin Goncagül ve 4-5 kişilik ekibi ile inşallah ilimizde olacak. 4-6 yaş ya da biraz daha büyük çocuklarımızın da iştirak edeceği programda çocuklara dönük haftanın içeriği ile örtüşecek iki saatlik program düzenlenecek. Bunun yanında her iki programın bir ayağını da Sorgun ilçemizde hem nüfus açısından hem de 4-6 yaş diye tabir ettiğimiz Kur’an Kursu öğrencileri açısından bakıldığında diğer ilçelerimizden biraz daha yukarda öğlen sonralarında Sorgunda yapacağız.”

17/10/2021 01:37
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ