MİLLİ ŞEHİT KEMAL BEY BOĞAZLIYAN VE KARTALDA RAHMETLE ANILDI

MİLLİ ŞEHİT KEMAL BEY BOĞAZLIYAN VE KARTALDA RAHMETLE ANILDI

Boğazlıyan Kaymakamı Milli Şehit Mehmet Kemal Bey vefatının  105’inci yıldönümünde hem Yozgatın  Boğazlıyan,hem de İstanbul’un Kartal ilçesinde rahmetle anıldı.Boğazlıyan ilçesindeki anma töreni  Kaymakamlık bahçesinde bulunan anıtı  önünde,Kartal ilçesinde ise kabri başında anıldı.

Bakanlar Kurulu Kararı ile 1922 yılında ‘Milli Şehit’ ilan edilen Kemal Bey, ölümünün 105.yılında görev yaptığı Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde Boğazlıyan Kaymakamlığı önünde düzenlenen törende Boğazlıyan Kaymakamı Ali Serttaş, Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Boğazlıyan ilçesinde Kaymakam olarak görev yaparken yaşanılan tehcir sırasında ihmali bulunduğu gerekçesiyle 1917 yılında görevden alınıp, daha sonra da idam edilen, 14 Ekim 1922 yılında da

bakanlar kurulu kararı ile ‘Milli Şehit’ olarak ilan edilen Kaymakam Kemal bey, görev yaptığı Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde anıldı. Kaymakam Mehmet Kemal Bey’in, ölümünün 105’inci yıl dönümü nedeniyle Boğazlıyan Kaymakamlığı girişindeki anıtı önünde ilçe protokolünün katılımıyla tertip edilen törendesaygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ise  Valilik Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada, “Fertler ölür Türk Milleti yaşar. İnşallah Türk Milleti ebediyete kadar yaşayacaktır. Milli Şehidimiz Kaymakam Kemal Bey'i ebediyete irtihalinin 105’inci yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun’’ dedi.

İSTANBUL KARTAL’DA ANILDI

Öte yandan Milli Şehidimiz Kaymakam Kemal Bey, İstanbul’un Kartal ilçesinde bulunan kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Kartal Belediyesi tarafından gerçekleştirilen  törene, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars ve Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ile çok sayıda vatandaş izledi..

13/04/2024 01:39
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ