MAĞDUR MÜZİSYENLER İLGİLİLERE SESLENDİ: BİZE DE SAHİP ÇIKIN

MAĞDUR MÜZİSYENLER İLGİLİLERE SESLENDİ: BİZE DE SAHİP ÇIKIN

( ERDOĞAN BUDAK )

Geçen yıl Mart ayında  başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını Yozgattaki tüm yerel müzisyenleri  ekonomik yönden büyük ölçüde mağdur etti.Kentimizin yerel mahalle nişan-düğün müzisyenleri  salgın nedeniyle  geçim yönünden zor günler geçirdiklerini dile getirerek yetkililerden yardım talebinde bulunarak “ Valilik veya Belediye bize de sahip çıkmalıdır”dediler

Yozgatın yerel müzisyenlerinden Mustafa Şahingöz koronavirüs nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti şöyle dile getirdi :

“Ev düğünleri çalarak geçimimizi sağlıyoruz. Salgından dolayı ben ve tüm müzisyen arkadaşlarımız çok sıkıntı yaşadı. Düğünler iptal edilince mağdur olduk. Evimizin geçimi var, çocuklarımız okuyor, başka bir işimiz de olmadığı için sıkıntımız katlandı. Cebimizde pazara gidecek paramız yok. Halimiz ortada, çoğu arkadaşımız utandığından derdini dahi anlatamıyor. Başta Belediyemiz olmak üzere tüm Yetkililerden bu durumumuzu göz önünde bulundurarak yardım etmelerini bekliyoruz.”

Evimize ekmek götüremeyecek duruma geldik diyen Yasin Er ise devlet büyüklerinden yardım beklediklerini ifade ederek şöyle konuştu :

“Doğma büyüme Yozgatlıyım, bekar olduğum için anne ve babamın evinde kalıyorum. Salgın sebebiyle çalışamadığım için onlara da bir katkım olmuyor. Cebimde 2 lira param yok.  Geçtiğimiz dönemde iki düğünde çalıştım cebime giren para ise 2 bin lira. O da kalmadı .Madden çok mağduruz.. sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızın bize sahip çıkmalarını  bekliyoruz.”

Daha önce Konya’da yaşadığını ve bu süreçte işsiz kalarak Yozgat’a geldiğini bildiren  Göktuğ Albayrak adlı yerel müzisyen de salgından en çok etkilenen sektörün müzisyenler olduğunu belirterek  şunları söyledi :

“Şüphesiz ki pandemiden en çok etkilenenlerin başında müzik  ve eğlence sektörü geliyor.

Bu işin bir de şöyle bir yolu var. Zinciri çok olan bir sektör yani sadece müzisyen enstrüman icracıları ile kalmıyor. Ses sistemi satan firmalar, daha büyük firmalar konser organizasyonu düzenleyenler

Oralara seslendirme kuranlar, Enstrüman satış yapanlar, yani bunların hepsi büyük bir şiddetle pandemiler etkilendi.

Biz Müzik emekçileri olarak yaklaşık 11 aydır hiçbir şekilde kazanç sağlayamıyoruz. Kazan sağlayabileceğimiz tüm kapılar tüm etkinlikler pandemi nedeniyle haklı olarak kapalı durumda

Herhangi bir destek, maddi ya da manevi olarak şu ana kadar görmedik. Devletimiz bu konuda inşallah Yardımcı olacaktır bir takım çalışmalar yapılıyor.Bunlar inşallah neticelenir.  Birçok arkadaşımız gerçekten çok çok mağdur durumdalar.

BunlarTabii ki ev geçindiriyor. hayat çok pahalı zaten hiçbir gelirleri de yok. Bir şekilde onlara gelir sağlanması gerektiğini düşünüyorum.

02/01/2021 20:59
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ