KARAHACILIDAN SONRA DERBENT KÖYÜ DE KARANTİNADA

KARAHACILIDAN SONRA DERBENT KÖYÜ DE KARANTİNADA

Yozgat Valiliği,Çekerek ilçesine bağlı Yukarıkarahacılı köyünden sonra merkeze bağlı Dernbent köyünde de koronovirüs salgının kontrol altında tutmak amacıyla karantina uygulaması başlattı.Valiliğin hıfzıssıhha kanununun 27.ve 72.maddeleri kapsamında aldığı karar nedeniyle jandarmalar Derbent köyüne giriş ve çıkışları kapatırken ,köyde koronovirüs şüphelisi bazı şahıslar şehir hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.Derbent’te yaşayan köy sakinleri de dışarı çıkmamak için eve kapandılar.

( Aşağıdaki ilk resim DERBENT,ikinci resim ise KARAHACILI'nın genel görüntüsüdür )

YUKARIKARAHACILIDA DA KÖY SAKİNLERİ SOKAĞA ÇIKMIYOR

YOZGAT'ın Çekerek ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında önceki gün karantinaya alınan  Yukarıkarahacılı köyünde de vatandaşlar koronavirüsten korunmak için dışarı  çıkmayınca sokaklar tamamen boş kaldı.

Karantinanın başladığı andan itibaren sesizliğin hakim olduğu Çekerek ilçesine bağlı yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki  Yukarıkarahacılı köyüne ulaşımın sağlandığı arazi yolları hafriyat dökülerek kapatıldı.YukarıKarahacılı  köyüne çıkan alternatif tali yola ise şerit çekilip, hafriyat dökülerek ulaşıma kapatıldı. Yaklaşık 400 kişinin yaşadığı köy sakinlerinin ise evlerinden çıkmadıkları görüldü. Köyde sokaklar boş kaldı. . Köyde yaşayan insanlara ilçe kaymakamlığına bağlı Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından erzak yardımında bulunulduğu öğrenildi

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY’DAN BAZI İSTASOYUNU YARDIMI

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, memleketi Çekerek ilçesine bağlı Yukarıkarahacılı köyünün yeni tip koronavirüs (covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alınmasının ardından, ilçe kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal ve köy muhtarı Cemal Aktaş'ı telefonla arayarak bilgi aldı. Oktay, muhtar Aktaş'ın, cep telefonları ile haberleşmede sıkıntıların yaşandığını iletmesi üzerine köye mobil baz istasyonu gönderilmesi için talimat verdi. Bu kapsamda, köye  en kısa süreçte mobil baz istasyonu gönderileceği öğrenildi.

29/03/2020 18:04
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ