HİZMET-İŞ BAŞKANI ZARARSIZ’DAN 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

HİZMET-İŞ BAŞKANI ZARARSIZ’DAN 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı ve Hak İş İl Başkanı Ferman Zararsız,3  Aralık Dünya engelliler günü nedeniyle yayınlandığı mesajında  “Unutulmamalı ki; her insan, potansiyel bir “engelli adayı”dır. Onun için engelliler, en fazla duyarlılık göstermemiz gereken, hayatının ızdıraplardan soyutlanması ve merhametin ötesinde “insanca yaklaşım”ın öne çıkması gereken toplum kesimi olmalıdır.”dedi.

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız’ın mesajı aynen şöyle :

 “İnsan bu dünyaya “insan olma onuruna yaraşır” bir hayat sürme ve “kendini gerçekleştirmek” için gelmiştir. Bu amaçla, insan olma onuruyla varlığımızı sürdürürken, bazen doğuştan, bazen hayatta karşılaştığımız olaylar sonucu fizikî ve zihinsel sağlığımızda hayatımızı zorlaştıran engeller oluşabilmektedir. Bu şekilde sürdürülmek zorunda kalınan hayatın da “insanca bir yaşam” olduğu kuşkusuzdur. Dünya Engelliler gününde, hepimiz empati yaparak, onların hayata tutunma çabalarını hissetmeliyiz. Örneğin;

Siz hiç tekerlekle sandalyede oturup koşmayı denediniz mi?

Siz hiç gözlerinizi bağlayıp annenizi görmeyi denediniz mi?

Siz hiç kollarınızı bağlayıp birinin size yemek yedirmesini, su içirmesini beklediniz mi?

Siz hiç konuşmayıp şarkılar söylemek istediniz mi?

Onların hayat şartlarının iyileştirilmesi ve çalışma şartlarının kolaylaştırılması  yönünde seferber olmalıyız. İşte bu bilinçle, konfederasyonumuz HAK-İŞ başta olmak üzere, bütün bağlı sendikalarımızda Engelli Komiteleri kurdu. Çalışan engellilerin sorunlarını bu komitelerimiz aracılığıyla belirliyor, çareler arıyoruz.”

02/12/2022 21:53
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ