HELİKOPTER KAZASINDA HEMŞEHRİMİZ KORGENERAL ERBAŞI KAYBETTİK

HELİKOPTER KAZASINDA HEMŞEHRİMİZ KORGENERAL ERBAŞI KAYBETTİK

 

Bingölden Tatvan’a giderken Bitlis Tatvan kırsalı semalarında kırıma uğrayarak düşen helikopterde bulunan 8.Kolordu Komutanı Korgeneral hemşehrimiz Osman Erbaş ile beraberindeki  TSK mensubu 10  kişinin canvermesi ve  2  kişinin de yaralanması Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgatta da büyük  üzüntü doğurdu.Türk Silahlı Kuvvetlerinin Yozgat’tan yetişen 15 Temmuzun kahraman generallerden biri olan hemşehrimiz  Korgeneral Osman Erbaş’ın  helikopter kazasında hayatını kaybetmesi Yozgatın Yerköy ilçesine bağlı Saray köyünde şok etkisi ve matem havası yarattı.Hemşehrimiz merhum Erbaş ve kazada hayatını kaybedenler için Başkentte bugün Cuma namazından sonra cenaze namazı kılınacak.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Milli Savunma Bakanlığından  yapılan açıklamaya göre, Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde bulunan Korgeneral Osman Erbaş (Yozgat-Yerköy), Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz (Kahramanmaraş-Afşin), Albay Şentürk Aydınyer (Kars), Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (Samsun-Bafra), Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir (Kahramanmaraş-Onikişubat), Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu (Kırıkkale), Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (Trabzon-Of), Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal (Afyonkarahisar-Dinar), Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (Afyonkarahisar), Uzman Çavuş Tolga Demirci (Kayseri-Pınarbaşı) ve Uzman Çavuş Hakan Gül (Amasya) şehit oldu.

Açıklamada yaralananların ise Binbaşı Alptekin Köprülü (Gümüşhane) ve Yüzbaşı Ender Uzunçakmak (Ordu-Kabadüz) olduğu bildirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE YARDIMCISI OKTAY’DAN  BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Korgeneral Osman Erbaş'ın oğlu Yiğitalp Erbaş ile telefonda görüşerek, taziyelerini iletti.

CumhurbaşkanI Erdoğan, görüşmede, ülkeye ve millete önemli hizmetlerde bulunan Korgeneral Osman Erbaş'ın elim bir kazada hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, şehit komutana Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı  hemşehrimiz Fuat Oktay da Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere havalanan helikopterin düşmesi sonucu şehit olan hemşehrimiz Osman Erbaş’ın eşi Ziynet Erbaş ile  Yozgatın Sarayköyünde yaşayan ablası Gülten Ünal ile görüşerek  taziyelerini il

MS BAKANI AKAR’DAN KAZAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bitlis'te askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu bölgeye giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıklamalarda bulundu. Akar, "İlk bilgiler ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendiriliyor." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Elazığ’da 8’inci Kolordu Komutanlığına giderek askeri helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin bilgi aldı.

Kaza sonucu 11 personelin şehit olduğunu, 2 personelin ise yaralandığını aktaran Bakan Akar, “Yaralılarımızın hastanedeki tedavilerine devam edilmektedir. Durumları iyi” diye konuştu. Bakan Akar, helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“İlk bilgilere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir. Kaza kırım ekibine ivedilikle gerekli talimat verilmiştir. İncelemelere bugün başlanacak. Bu elim olayın kesin nedeni, ayrıntılı inceleme sonucunda belirlenecektir. İlk andan itibaren gerek arama kurtarma çalışmaları gerekse şehit ve yaralılarımızın tahliyesinde ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından kısa sürede tüm imkanlar seferber edilerek her türlü destek sağlanmıştır. Acımız çok büyük, milletçe derin üzüntü içindeyiz. Bizleri derin acıya ve üzüntüye sevk eden bu elim kazada şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK’ya ve asil milletimize başsağlığı, sabır; yaralı personelimize acil şifalar diliyorum.”

HEMŞEHRİMİZ OSMAN ERBAŞ KİMDİR ?

Yozgat’ın Yerköy  ilçesine bağlı  Sarayköyünde 1962 yılında dünyaya gelen Hemşehrimiz Korgeneral Osman Erbaş, bundan 7 ay önce vefat eden annesini toprağa vermek üzere memleketine gelmişti. Sarayköyü eşrafından ‘Güzel’ lakabıyla anılan Şeref Erbaş’ın oğlu olan Osman Erbaş ilk ve orta okulu Yozgatta tamamladıktan sonra Kuleli askeri lise sınavını kazanıp harbiyeye katılmıştı. Askerlik hayatı başarılarla dolu olan hemşehrimiz  Erbaş,  Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 8. Kolordu Komutanı olarak görevini sürdürüyordu.

Evli ve 2 çocuk babası olan  Erbaş’ın erkek oğlu ise  hava pilotu olarak Yiğitalp Erbaş ise hava pilotluğu  yapmakta…Türkiye'nin farklı bölgelerinde TSK bünyesinde hizmet veren  Korgeneral Erbaş, bu yıl 30 Ağustosta yapılacak  YAŞ Toplantısında Orgeneralliğe terfi etmeyi bekliyordu.

15 TEMMUZ’UN  KAHRAMAN KOMUTANIYDI

Hemşehrimiz Korgeneral Erbaş, Adanada Mekanize Tümen Komutanı olarak görev yaptığı süreçte  15 Temmuz'da FETÖ'cülerin darbe girişimi sırasında darbecilere karşı gelerek Adana'da İncirlik Üssü'nün darbeye dahil edilmemesinde önemli bir rol oynamış,darbeci tuğgenerali de göz altına aldırmıştı. Darbe girişimi nedeniyle tutuklanan FETÖ'cü üs komutanı Bekir Ercan Van 15 Temmuz gecesinin sabahında  hemşehrimiz Korgeneral Erbaş'a, "Biz sizi gözaltına almaya geliyorduk, siz bizi aldınız" demişti

"Türk milletinin askeri katil olamaz"

Türkiye  kamuoyu da hemşehrimiz merhum Erbaşı, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan asker ve polislerin cenaze töreninde söylediği sözlerle tanımıştı. Darbecilere tepki gösteren Erbaş, "Asker hiçbir zaman vatandaşını öldürmez. Bu katiller asker olamaz. Türk milletinin askeri katil olamaz" sözleriyle kamuoyunda yankı yaratmıştı..           

SİHA'LARDA BÜYÜK PAY SAHİBİYDİ

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, şehit Korgeneral Osman Erbaş'la ilgili  bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise  merhumun SİHA’lara ilişkin katkısını şöyle özetledi :

"Şehit Osman Paşamız ile 2010'da Doğubayazıt'ta Tugay Komutanıyken tanışmıştım. Mini İHA'larımızı operasyonlarda kullanacak personele eğitim vermek üzere davet etmişti. O dönemde doğudaki sınır karakollarını teker teker kendisiyle gezmiştik. Kalender, babacan, alçak gönüllü, herkesin ve tüm Mehmetçiğin sevdiği kahraman bir Komutanımızdı.Milli S/İHA sistemlerimizin gelişiminde çok büyük desteği oldu. Ülkemizin dünyada S/İHA'ların kullanımında bu noktaya gelmesinde rolü çok büyüktü. En son TEKNOFEST ziyaretinde yüz yüze görüşüp alanı beraber gezmiştik. Gençlerin projelerini görüp ülkemiz adına çok mutlu olmuştu.”

…………………….

YOZGAT gazetesi olarak Değerli hemşehrimiz merhum Osman Erbaş’a Allahtan rahmet,kederli ailesine ve tüm Yozgatlı hemşehrilerimize başsağlığı dileriz.

 

 

 

 

04/03/2021 21:46
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ