FRANSADAKİ YOZGATLILAR DA ‘FEDERASYON’ KURDULAR

FRANSADAKİ YOZGATLILAR DA ‘FEDERASYON’ KURDULAR

Fransada yaşamakta olan  50 dolayındaki Yozgatlıları temsil eden dernekler biraraya gelerek Fransa Yozgatlı Dernekler Federasyonunu kurdular.Federasyonun başkanlığına da Fransanın Lyon kentinde faaliyet gösteren Yozgat Saraykentliler Derneği yöneticisi Nuri Paşa Meriç getirildi.Avrupanın çeşitli ülkelerinde olduğu gibi,Fransada da Federasyon çatısı altında  birliktelik oluşturan Yozgatlı hemşehrilerimiz kısa adı DUYKON olan Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu saflarına katıldılar.

Fransa Yozgatlılar Federasyonunu kuran Yozgatlı Dernek başkanları ,Federasyonunun ilk kuruluş toplantısını Lyon kentinde gerçekleştirdiler. FYF başkanı Nuri Paşa Meriç,federasyonunun kuruluşu nedeniyle dernek  başkanlarına tandır kebabı ile arabaşı ziyafeti çekti. Hemşehrilerimizin arabaşı yutmak  için kaşık salladığı yemekli topantıda Federasyonunun bundan sonraki faaliyetlerine ilişkin çalışma stratejileri konularında da  istişareler  yapıldı.Fransa Yozgatlılar Federasyonu ve Yozgat Saraykentliler Derneği başkanı Nuri Paşa Meriç,toplantı sonrasında DUYKON Avrupa basın temsilcisi Doğan Tufana yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi :

 " Yozgat sevdalı 50 Yozgatlı dernek başkanı ve işadamımız  birlikten güç doğacağına inanarak birleşip Fransa Yozgatlılar Federasyonunu kurmuş bulunmaktayız. DUYKON Konfederasyonumuz önderliği ve rehberliğinde  Fransadaki hemşehrilerimize birlik ve beraberlik içerisinde hizmet edeceğiz.Bir ve beraber hareket edeceğimiz için sorularımızın da  üstesinden geleceğiz. Fransa Yozgatlılar federasyonumuz bütün hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.

(Doğan TUFAN )

22/02/2021 20:07
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ