BOZOK ÜNİVERSİTESİNİN TARIMSAL İSTASYONUNDA HASAT GÜNLÜĞÜ

BOZOK ÜNİVERSİTESİNİN TARIMSAL İSTASYONUNDA HASAT GÜNLÜĞÜ

Bozok Üniversitesi  Ziraat Fakültesi ve TUAM (Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi) işbirliği ile Yerköy ilçesinde yer alan  Tarımsal Uygulama ve Araştırma İstasyonu'nda “Hasat Günü” etkinliği düzenlendi.YOBÜ Tarımsal Uygulama ve Araştırma İstasyonu’nda 550 dönüm alanda ekimi yapılan buğday, arpa ve çavdarın bileşimi ile elde edilen yem bitkisi tritikale’nin hasadı yapıldı.

Hasat etkinliğine, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Gürbüz ve Ziraat Fakültesi’nden öğretim elemanları katıldı.Hasat töreninde konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı ve TUAM Müdürü Prof. Dr. Yavuz Gürbüz: “Üniversitemiz Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Yerköy ilçesinde yer alan istasyonda  550 dönüm alanda ekimini yaptığımız üç çeşit arpa, bir çeşit buğday ve tritikale bitkisinin bugün  hasadını yapıyoruz. Amacımız Ziraat Fakültemiz ve TUAM'a tahsis edilen bu alanda önümüzdeki yıllarda buğday ve arpanın yanı sıra ayçiçek, aspir, kanola, şeker mısırı gibi ürünlerle çeşitlendirerek bu araziyi daha rantabıl şekilde kullanarak devletimizin ekonomisine kazandırmaya çalışmaktır.”dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ da, Ziraat Fakültemize gerek devletimizin gerekse iş insanlarımızın tahsis ettiği arazilerde tarıma yönelik çok farklı alanlarda çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

03/07/2022 02:47
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ