YOBU'DE SÖYLEŞİLİ ve KONSERLİ ‘MÜMİN SARIKAYA ‘ GECESİ

YOBU'DE SÖYLEŞİLİ ve KONSERLİ ‘MÜMİN SARIKAYA ‘ GECESİ

Yozgat Bozok Üniversitesi  Kariyer Merkezi tarafından Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde Sanatçı Mümin Sarıkaya Söyleşisi ve Konseri düzenlendi. Spinal Müsküler Atrofi (SMA) TIP 1 hastası Yozgatlı Eslem Fatma Altındağ’ın tedavisi için düzenlenen programa Yozgat Valisi Ziya Polat’ın yanısıra bazı il ve üniversite yöneticileri ile  öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

 Konser öncesi moderatörlüğünü Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sümeyra Gazel’in yaptığı söyleşide sanatçı Mümin Sarıkaya kişisel yaşamı ve müzik yolculuğu hakkında bilgiler verdi. Yozgat Bozok Üniversitesi’nde bulunmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Sarıkaya şunları söyledi:

“Yozgat’ın Şekerpınar mahallesinde doğdum ve büyüdüm. Çocukluk yıllarından beri en büyük hedefim müzisyen olmaktı. Ailem ve çevrem sayesinde müzik hayatım başladı. Müzisyen olmamdaki en büyük destekçim abim. Bazı çocuklar kendilerini belli işlere meyil ederler ve hiçbir güç onları ondan ayıramaz bizim ki biraz öyleydi. İlkokulda iken öğretmenler sorardı: Ne olacaksın çocuğum? Kimisi, Doktor olacağım, kimisi öğretmen olacağım derdi. Öğretmenim “Mümin sen ne olacaksın?” derdi. Ben de “en büyük müzisyen olacağım” derdim. Daha çocuk yaşlarda müzisyen olmak benim için bir hedefti”

Sanatına dair de konuşan Sarıkaya, beste yapmak için dert sahibi olmak, dertlenmek gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben biraz dertli bir adamım. Dert adama şarkı yazdırır. Anadolu da şöyle bir şey var. Biz biraz da dertten pay çıkarırız kendimize. Yani böyle durduğumuz yerde dertlenmeyi severiz. Hiçbir şey yokken bir şarkı dinlemekle hüzünlendiğimizi görmüşsünüzdür. Dert adamı söyletir, dert adama beste yaptırır. Dinleyen de o ölçüde şarkılarda kendini bulur. “Ben Yoruldum Hayat” şarkısı da bu ruh hali ile yazıldı, bestelendi.  Herkes bu şarkının içinde kendinden bir parça buldu. İnsanların derdini bilmeden anlatmışım. Oysaki bana soruyorlar şarkı yazmak nasıl bir duygu diye. İlham denilen şey gerçekten var arkadaşlar. O olmasa idi bu şarkı böyle kelimelere dökülmezdi.”

Söyleşi sonunda YOBÜ rektörü  Prof. Dr. Ahmet Karadağ tarafından Sanatçı Mümin Sarıkaya’ya bir plaket takdim edildi. Karadağ  yaptığı konuşmada SMA Hastası yavrumuza destek olmak üzere Üniversitemizde sahne alan Mümin Sarıkaya’ya teşekkürünü dile getirdi.  Öğrencilerin yoğun ilgisi ile devam eden konser sonrasında Yozgat Valisi Ziya Polat da Mümin Sarıkayaya  bir plaket verdi.

08/01/2022 00:57
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ