BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE ‘ SİBER VATAN YOZGAT ‘ TANITIM TOPLANTISI

BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE  ‘ SİBER VATAN YOZGAT ‘ TANITIM TOPLANTISI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,  Savunma Sanayii Başkanlığı, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) koordinasyonunda Yozgat Valiliği ve Bozok Üniversitesinin  işbirliğinde Yozgat’ta ilk kez  “Siber Vatan Programı 2026” tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Toplantı kapsamında Kayseri, Sivas ve Yozgat’tan gençler, Türkiye’nin dijital savunmasında aktif rol alarak siber güvenlik alanında önemli bir deneyim kazanma fırsatı buldular “Siber Vatan Programı 2026”  Türkiye genelinde genç yetenekleri dijital savunmanın öncüleri haline getirmeyi ve Türkiye’nin dijital güvenliğini ve siber farkındalığını artırmayı hedefliyor.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ( ORAN) Yozgat İl Koordinatörü Doğu Sezen tarafından yapılan  “Siber Vatan Yozgat” tanıtım toplantısında proje kapsamında yürütülen çalışmalar, siber güvenlik alanındaki gelişmeler ve Türkiye’nin bu alandaki stratejik hedefleri anlatıldı.

ORAN Kalkınma Ajansı Yozgat İl Koordinatörü Doğu Sezen, “Siber Vatan Yozgat” projesinin dijital çağda milli güvenlik anlayışının önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Sezen, siber tehditlerin giderek arttığı günümüzde, bilgi güvenliği ve siber savunma kapasitesinin güçlendirilmesinin ülkemiz açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Doğu Sezen konuşmasında ayrıca, “Siber Vatan Yozgat” projesinin gençleri siber güvenlik alanında bilinçlendirmeyi, yerli ve milli yazılım çözümlerinin geliştirilmesine katkı sunmayı ve Türkiye’nin dijital bağımsızlığını güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Toplantıda konuşan YOBÜ Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, dijital dönüşüm ve siber güvenlik konularının geleceğin en stratejik alanları arasında yer aldığını ifade etti.

Prof.Yaşar, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Siber Vatan Yozgat’ gibi  projeler, öğrencilerimizin bu bilinçle yetişmesine önemli katkılar sağlıyor. Amacımız gençleri yalnızca siber tehditlerle mücadele edebilen bireyler haline getirmek değil; aynı zamanda ülkemizin dijital bağımsızlığını güçlendirecek yenilikçi fikirlerin önünü açmak. Üniversitemiz, dijital çağın gereklerine uygun şekilde siber farkındalık ve güvenlik kültürünü yaygınlaştıracak her türlü çalışmayı desteklemeye devam edecektir. Büyük bir fırsatın sunulduğu bu projeden öğrencilerimizin en iyi şekilde faydalanmalarını bekliyorum. ” dedi.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Hıdır, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

08/11/2025 09:50
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ