GURBETTEKİ SARAYKENTLİLERDEN 300 AİLEYE KURBANLIK ARMAĞANI

GURBETTEKİ SARAYKENTLİLERDEN 300 AİLEYE KURBANLIK ARMAĞANI

Merkezi Ankara'da bulunan Saraykent Sosyal Yardımlaşma Derneğinin Avrupa Saraykentliler Derneği ve Almanyada yaşayan Saraykentli Selahattin Arıkan ile  ortaklaşa organize ettiği “Her eve canlı kurban kampanyası başarıyla tamamlandı. Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi  300 aile için  Saraykentli hayırseverler tarafından açılan kampanya sonucunda alınan küçükbaş kurbanlıklar Saraykentin Altınsu köyündeki ailelere törenle dağıtıldı.Gurbetteki Saraykentli hayırseverlerin bayram öncesi gerçekleştirdikleri bu organizasyon  Altınsu köyünde vatandaşlar arasında bayram sevinci yarattı. Dernek Başkanı Ferdi Dinçsoy öncülüğünde başlatılan "Her Eve Canlı Kurban Kampanyası"kapsamında, bir  köyün ihtiyaç sahibi 300 ailesine kurbanlık dağıtılması Saraykent bölgesinde de takdirle karşılandı.

Saraykent Sosyal yardımlaşma derneği Başkanı Ferdi Dinçsoy ‘Her eve canlı kurban kampanyası ile ilgili olarak   yapılan çalışmaları şöyle açıkladı:

Bizler gurbetteki Saraykentliler olarak Saraykentte yaşamakta olan hemşehrilerimizi Kurban bayramında sevindirmek amacıyla  Bayramda  et yerine her eve canlı kurbanlık götürelim istedik. Evi hiç kurban görmemiş ailelerimiz vardı. Bu ailelerin kapılarına kurbanlık bırakıp, onların gönüllerine girmek, bir nebze de olsa bayram sevinci yaşatmak istedik.”

Kampanyaya yurt dışındaki hayırseverlerin önemli katkı sağladığını vurgulayaran Dinçsoy açıklamasında daha sonra şunları söyledi :

 "Avrupa Saraykentliler Derneği Başkanı Nuri Meriç'e, Almanya'dan Selahattin Arıkan'a katkılarından dolayı şükranlarımı iletiyorum. Gerek Avrupa gerekse Ankara'daki hayırseverlerin katkılarıyla bu programı gerçekleştirdik. Organizasyonda bize büyük destek veren Saraykent Kaymakamımız Ömer Tuğrul Kundakçı Bey'e de çok teşekkür ediyorum."

Öte yandan Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Saraykent Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Sekreteri Mustafa Solmaz da kurbanlıkların alınmasına destek veren hayırseverlere teşekkür etti..

Altınsu köyünde kurbanlıkların dağıtımı törenini  Ozan Beldesi Belediye Başkanı Mustafa İleri, Dedefakılı Beldesi Belediye Başkanı Haydar Coşkun, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar izledi

28/07/2020 22:35
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ