Fevzi ÖZTÜRK

PENCEREM

Yozgat Gazetesi

Uzakta bir gazete var. Emek ve alın teriyle yoğrularak biçim kazanmış Yozgat Gazetesi, 35. yılını 1 Mart 2008’de tamamlayıp içine 16 başarı ödülü de katarak sürdürdüğü yayım hayatına Sayın Osman Hakan var oldukca devam edecek bir gazetedir.

Anadolu’da gazete çıkarmak, gazetenin ilkelerinden taviz vermeden 34 yılı geride bırakmak her babayiğidin harcı olmasa gerek. Beyazın ve siyahın aynı anda kirlendiği bir dünyada temiz kalmak, dürüst kalmak, eğilip bükülmeden halkına ve yoksul insanına doğru haber sunmak bin bir zorlukla, kıt kanaat geliriyle Yozgat Gazetesi santim santim büyütüp bugünlere taşımak ve var kılmak sabır ve ilkelerin ürünü olsa gerek.

Nasıl bir çocuğu besler büyütür, kem gözlerden, kötü gözlerden korur, kollar; bilgili , birikimli, ahlaklı, meziyetli biri olması için nasıl insana yatırım yaparsın ya, Osman Hakan Kiracı da Yozgat Gazetesi’ne öyle yatırım yapmış, 35 yıl çocukluk, gençlik ve delikanlılık döneminden sonra çizgisinden çıkarmadan olgunluk dönemine ulaştırmış, zorluklardan, çileli yolculuktan sonra çaplı bir gazete yaratmanın gururunu hak etmiştir.

Her şeyde olduğu gibi, başarıya giden yolda: 1. Dürüstlük, 2. Çalışma, 3 Enerji’nin var olması gerekir denilir. Bende derim ki “ Dürüstlük olmazsa diğer ikisi sizi yok eder”.

Yozgat Gazetesi hep dürüst kalmış, yalan haber çabuk yayılsa da Yozgat Gazetesi’nin doğru haberleri hep zamanında okurlarına ulaşmış, rakiplerini hep mahcup etmiş olmasına rağmen “ Haber öyle değil böyledir ” dememiş, başkalarının mahcubiyetinden egosunu beslememiş, 16 ödülle taçlanmış bir gazetedir. Böyle bir gazetede yazmak yazarına ayrıcalık katmaz da ne yapar.

Sonuç olarak Yozgat’ ta bir değer yaratan Yozgat Gazetesi’nin sahibini kutluyor, yazım arkadaşlarıma başarılar diliyorum.


Tarih : 13.03.2008
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ