Kaybolan geride bırakılan yılla birlikte sorulması gereken soru: geçen yıllar ülkemiz insanı nasıl yaşadı? Değerlerin insan onuruna yaraşır şekilde yaşanmış bir yıl mı, yoksa her şeyin dibe vurduğu itibarsız, yalanın dolanın egemen olduğu, benlik ve bencilliğin ön plana geçtiği bir yıl mı ?

Birinci yaşanılsaydı, örnek davranışlar sergileyen iyi insanlardan örnek alınır, iyilikler çoğalmış olurdu.
Tam tersi yaşanmış olacak ki, insan özü kuruyup, faydasız yararsız, zararlı bir hale döndü.

Bu ülkenin iyilik sever çoğunluğunu tükenmek bilmez mal mülk hırsları bozarak yalnızlaştırmış, değer bilmez azınlığın aktığı yöne yöneltmiş, yarınlara beslenen umudu köreltmiş ve tüketmiştir.

Devleti yöneten seçkinlerin düşmüş olduğu durumlara bir bakın ! Kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ü çoğunluk gönlünden çıkarmak, silmek için verilen uğraşlara bir bakın !

Katlarına yatlarına hanlarına hamamlarına yenisini ilave etmek için, benim itibarim “yedi sülalemize yeter” demeyip çocuklarını da haram lokmalarına ortak ediyor.

Yoksulluğundan sorumlu olmasına rağmen onlara iş değil aş vererek tembelleştirip, üretimden uzaklaştırıp onların oylarını alıyor.

Oysa hizmete talip olanların, politikacının görevi, parayla pulla işi olmayıp, yoksul vefakar cefakar kadir kıymet bilen yurttaşlarına balık yedirmek değil balık tutmayı öğretmektir.

Politika niçin yapılır : dünya ile ilgili ülkesi ile ilgili görüşleri inançları vardır. Kendi görüşlerine yakın insanlarla bir arada bunların gerçekleşmesi için çalışmaya karar verir. Dünyaya bakışı vardır, topluma bakışı vardır, kendi toplumu için tasarıları vardır. Kendi insanlarının ve diğer insanların nasıl daha iyi nasıl daha müreffeh olacaklarını düşünür. Var olan şartların iyileşmesini düşünür, bütün bunları düşünmesini sağlayacak kadar heybesi bilgiyle doludur. Hayatla insanlarla yoğun ilişkisi olmuştur. Mesleğinde önemli deneyimler kazanmıştır. Bunları insanlar ile paylaşmak ister, başka insanların kendi toplumuna daha uygun biçimde yararlı olmasını ister.

Ön planda olmanın aynı zamanda örnek olmak anlamına geldiğini bilir. Politika yapmanın fedakarlık olduğunu bilir, diğer insanlardan daha çok çalışacaktır ama daha az kazanmak olduğunu bilir.
Bugün nasıl yapılıyor derseniz: devlet ihalelerini daha yakından hatta içinden takip edebilmek için, adi suçlardan ceza yemek üzereyken hapse girmemek için, dünya nimetlerinin her türlüsünden daha çok yararlanmak için ve malını mülkünü katlayabilmek için yapılıyor.

Böyle politikacıların artarak çoğalmasıysa geleceğe olan güveni, güvensizliğe, umudu umutsuzluğa, aydınlığı kara bulutların arkasına gizliyor, ama yine de umut karanlığı yenip aydınlığa açılıyor. Yeter ki aydınlıkta yürümekten vazgeçmeyelim.

Yeni yılınız geçmiş yıllarınızdan daha iyi geçmesi dileğiyle.

01.01.2014
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ