Fevzi ÖZTÜRK

PENCEREM

Türkiye’nin görünmeyen yüzü

Başbakan sayın Tayyip Erdoğan "Kalkınıyoruz, çağ atlıyoruz, şaha kalkıyoruz!" diyor. Oysa sefilliğimiz, yoksulluğumuz bu Ülkenin dağlarını aşıp Dünya Bankası raporlarına giriyor. Bu nedenle Erdoğan' ın sözleri, pembe hayallerin süsü olarak algılanmalıdır.

Dünya Bankası ve öteki Türkiye gerçeğine göre, "Bu ülkede nüfusun yüzde l0' unu oluşturan en yoksul 7 milyon insan 300 milyar dolarlık milli gelirden yüzde 2.3 pay (6.9 milyar $ ) alabiliyor. En tepedeki yüzde 10' luk grubun geliri 92.1 milyar dolar. İki grup arasında 13.3 kat fark var. Yoksul kesimde kişi başına yıllık gelir 985 dolar olurken, zenginler grubunda bu rakam 13 bin doları geçiyor. Türkiye, gelir dağılımındaki adaletsizlik bakımından AB' nin en kötü ülkesi durumunda. Dünyada 124 ülke arasında 55. sırada."

Raporda yer alan diğer verilere göre, "Türkiye' de nüfusun en yoksul yüzde 20' lik kesimin gelirden aldığı pay, yüzde 6.1 de kalırken; en zengin yüzde 20' nin aldığı pay ise yüzde 46.7 düzeyinde seyrediyor. Üçüncü yüzde 20' lik dilim yüzde 14.9 ve dördüncü yüzde 20' lik dilim ise yüzde 21.8 oranında pay alıyor."

Bu rapor Türkiye' nin çıplak yüzünü gösteriyor. Köylünün, işsizin, varoşlarda yaşayanların, dulun, yetimin, emeklinin içler acısı durumunu su yüzüne çıkarıyor.

Sayın Başbakan da ısrarla Türkiye' nin zenginleştiğini, refah düzeyini yükseldiğini vurguluyor.

Ringe çıkan bir boksör ilk rauntta sürekli dayak yiyor, hocası, "Aferin, çok iyi gidiyorsun!" diyor. İkinci rauntta boksör daha çok yumruk darbeleri alıp da hoca yine, "Yaşa, varol, böyle devam et!" deyince boksör dayanamıyor ve "Ben rakibimi dövüyorsam, beni kim dövüyor?" diyor.

Madem kalkınıyoruz Sayın Başbakan, bu aşımıza, işimize niye yansımıyor ?

Halkımızda bunu merak ediyor.

¨¨¨

Sevgili okuryucularımın ve değerli hemşehrilerimin Mubarek Ramazan Bayramını en iyi dileklerimle kutlar, esenlikler dilerim

F.Öztürk

Tarih : 29.09.2008
OKUR YORUMLARI
ALP
15.10.2008 22:02:00

Fevzi bey, yazılarınızı severek takip ediyorum. Sizin gibi ufku geniş insanlar sayesinde ufkumuzu darltmaya çalışanları görüyoruz. Başarılar.

Turgut Balaban
06.10.2008 00:11:00

Anladım, onları çekemiyorsunuz. Onlar, Beraber yürüdüler bu yollarda. Dengirlerle, mengirler, deniz fenerinin kör ışığında. Sayın Öztürk, bir takım rakamlarla kafa karıştırmayın. Pişmiş aşa soğuk su katmayan. Sayın Başbakanın sözlerine uymalı ve sizi okumamalıydım. Bakın kafamı karıştırdınız. Sizin gibi gazetecilerin niçin okunmaması gerektiğini şimdi anladım. Siz ve sizin gibiler okunacak olursa, vatandaşın gözleari açılır. Deniz Fenerinin ışığının nererelere kadar girdiğini görür. Ama siz yine de yazın. Belki benim gibi ilk defa da olsa sizi okuyan olur. Yazın yazın... Siz yazmaya devam. onlar yolmaya devam. Pardon, yola devam. ... Ve tabi, bizi aydınlattığınız için teşekkür ederiz.

Nagehan
01.10.2008 11:22:00

yazınızda alt alta koyduğunuz rakamlar ne kadar önemli.bu rakamlar türkiyenin ekonomisinin ne kadar kötü olduğunu ve adaletsizliğin boyutunu net bir şekilde ortaya koyuyor.ama bu ulus,adaletsizliklerin boyutunun farkında mı/ siz,yine de yazmaya devam edin sayın belki günün birinde insanların kafası dank edebilir. iyi bayramlar.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ