Fevzi ÖZTÜRK

PENCEREM

SEN FAKİRSİN FAKİR KAL

Seçimlere 20 gün kalmasına karşın hiçbir seçimde tanık olmadığımız sessizlik, heyecansızlık kaplamış etrafımızı. Bunun kaynaklarına derinliklerine inildiğinde halkın politikadan pasifize edildiği, soğutulduğu anlaşılıyor. Seçtiği insanı yeterince tanımayışı, önüne konulan yemeğe, yemek zorunluluğu gibi isteksiz ve iştahsız bakıyor.

Zaten kendilerini de dikkate alanda yok. “ Fakirsin sen fakir kal, ben sana kışın ısınacak kadar kömür, karnını doyuracak kadar makarna, keyif çayın için şeker, sağlığın için yeşil kart, birde 65 yaş maaşına bağlarsam yokmu! Yan gel yat ondan sonra. Memleket kötüye gidiyormuş, gırtlağımıza kadar borç batağına batmışız, yer altı yer üstü kaynaklarımız yabancılar tarafından parselleniyormuş… Sen bunları düşünme, oylarını bize ver, bu işlere fazla kafa yorma, sen söylediğimi yap yan gel yat… ”

Uyanmamak üzere yat ki onların ağababaları zengin olsun, ihaleler takip edebilsin, varlıklarını 10 lara 20 lere katlayabilsinler. Seni vatandaş olarak gören kim. Sesini duyuramayan sen, çocuğunu okutamayan sen, acını gösteremeyen sen… Senin de bir insan olduğunu onların yararlandığı nimetlerden yararlanman gerektiğini bilen var mı ? Senin karnından başka düşündüğün bir amacın var mı ? Sen onlar gibi tatil yapabilir misin ? Sen onların girdiği denizlerin kenarına yaklaşabilir misin ? Sen onların harcadıklarını harcayabilir misin ? Onlar senin kadar mı çalıştılar, onlar senin kadar alın teri mi döktüler de böylesine olanaklara sahip oldular ? HAYIR. Onlar seni kömürle, makarnayla, keyif çayıyla uyuturken senin hakkın olanları senin elinden uyurken aldılar. Uyanıkken de senin göremediklerini çaldılar.

Ey benim vicdanı yüksek yoksulum şimdide sana diyorlar ki “ Cumhurbaşkanını bize seçtirmediler, bize oy ver ki Müslüman Cumhurbaşkanı seçelim.” Tabi sende diyemiyorsun ki “Ben sana hiçbir iktidara nasip olamayan vekil gönderdim, seçseydin beni ne ilgilendirir.” Diyemezsin, çünkü sen hep mağdurun yanında oldun. Esas mağdurun kendin olduğunu, ekmeğini küçülten, seni köleleştiren, seni 5. sınıf insan kategorisine koyanlara sen yine de acırsın, mağdurlara oy verirsin, mağduruna da sana da hayırlı olsun verdiğin oylar.


Tarih : 11.07.2007
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ