Fevzi ÖZTÜRK

PENCEREM

ÖTEKİ TÜRKİYE

Kalkınıyoruz, çağ atlıyoruz, şaha kalkıyoruz diyen Başbakan Erdoğan, sefilliğimiz bu ülkenin yollarını , dağlarını aşıp Dünya Bankası raporlarına giriyorsa Erdoğan’ın sözleri pembe hayallerin süsü olarak algılanır.

Dünya Bankası öteki Türkiye gerçeğine göre “ Nüfusun ๾’unu oluşturan en yoksul 7 milyon insan 300 milyar dolarlık milli gelirden yüzde 2.3 pay (6.9 milyar $ ) alabiliyorlar. En tepedeki yüzde 10’luk grubun geliri 92.1 milyar dolar. İki grup arasında 13.3 kat fark var.Yoksul kesimde yıllık gelir 985 dolar olurken, zenginler grubunda bu rakam 13 bin doları geçiyor. Türkiye’deki gelir dağılımındaki adaletsizlik bakımından AB’nin en kötü ülkesi durumunda. Dünya’da 164 ülke arasında 55’sırada”

Raporda yer alan verilere göre “Türkiye’nin nüfusun en yoksul yüzde 20’lik kesimin gelirden aldığı pay yüzde 6.1’de kalırken, en zengin yüzde 20’nin aldığı pay ise yüzde 6.7 düzeyinde seyrediyor.Üçüncü yüzde 20’lik dilim. Yüzde 14.9 ve dördüncü yüzde 20’lik dilim ise yüzde 21.8 oranında pay alıyor.”

Bu rapor Türkiye’nin çıplak yüzünü gösteriyor.Köylünün,işsizin, varoşlarda yaşayanların, dulun ,yetimin, emeklinin içler acısı durumunu su yüzüne çıkarıyor.

Sayın Başbakan’da ısrarla Türkiye’nin zenginleştiğini refah düzeyinin yükseldiğini vurguluyor.

Ringe çıkan bir boksör ilk raunt’ta sürekli dayak yiyor hocası “aferin çok iyi gidiyorsun” diyor. İkinci raunt’ta boksör daha çok yumruk darbeleri alıyor, hocası “Yaşa varol, böyle devam et” boksör dayanamıyor “Ben rakibimi dövüyorsam o zaman beni kim dövüyor.”

Madem kalkınıyoruz Sayın Başbakan bu aşımıza, işimize niye yansımıyor. Halkımız da bunu merak ediyor.

Tarih : 20.09.2005
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ