Fevzi ÖZTÜRK

PENCEREM

NEDEN SİYASET

Yozgat Gazetesi manşetinde 100 millet vekili adayını isim isim yazarak “Vakit çok ama aday da çok” diyerek duyurmuş.

Aman Allahım seçimlere 1 yıl gibi uzun bir süre olmasına karşın halkının ve onun refahını düşünen onlara hizmet için yarışan ne de çok vatansever varmış diyerek şaşırdım.

Tabii siyaset ne için yapılır? Şanlı tarihi olan vatanını, ülkesini yabancılara muhtaç etmemek; el etek öptürmemek için. Halkının, yoksul çilekeş kesimin daha rahat, daha güvenli bir yaşam seviyesine ulaşması için projeler üreterek, insanını yoksulluktan, fakirlikten korumak için yapılır. Başka ne için yapılır? Bu topraklarda kazandığı bilgiyi, birikimi yine bu topraklarda yaşayan cahil insanların aydınlanmasına çaba göstermek ve bu uğurda gayret etmek için yapılır. “Bugüne kadar hep kendim için, yakınlarım için çalıştım çabaladım; kendimin, çocuklarımın geleceğini hazırladım, bundan sonra halkım için çalışacak, onların sorunlarını kendi sorunlarım gibi görüp çalışacağım” anlayışı içinde yapılır. Kısaca halkının refahı, huzuru, mutluluğu için yapılır.

Birde başka bir şey için yapılır siyaset.

Kırmızı plakanın havası için. Birkaç eskortla dolaşmak, eski patronunun işlerini takip edebilmek için. Kendi işlerini daha rahat görebilmek için. Aile fertlerinin de korumalarla gezebilmesi, büyüyen çocuklarının barlarda rahat hareket edebilmesi, ne yaparlarsa yapsınlar, başlarına bir şey gelmemesi için. Daha önce selam vermeye çekindiğin bir sürü insanın kapısında beklemeleri için. Kamu bankalarında eşe dosta bedelsiz imkanlar sağlamak için. Uçaklara hep geç kalıp kendisini bekletmenin zevkini çıkarmak için. İşsiz eşe dosta iş bulmak için, devlet ihalelerini daha yakından, hatta içinden takip edebilmek için. Adi suçlarda ceza yemek üzereyken hapse girmemek için, dünya nimetlerinin her türlüsünden daha çok faydalanabilmek için. Malını mülkünü katlayabilmek için.

Birçoğunu yakından tanıdığım değerleriyle bütünleşmiş milletvekili aday adaylarına soruyorum “Siz siyaseti ne için yapıyorsunuz?”

Tarih : 09.11.2006
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ