Fevzi ÖZTÜRK

PENCEREM

Ne kalkınma ama

AKP mensuplarına göre ülke kalkınıyor, ulusal onurumuz ve itibarımız güçlenerek zenginleşiyormuş.

Aklı selim vatandaş da soruyor kendi kendine “Bu nasıl kalkınmaymış ki bizim haberimiz yok. Biz bu ülkenin ev sahibi değilmiyiz ki refah ve huzur bizim kapıyı hiç çalmıyor.”

“Enflasyon düşerken insanların alım güçleri yükselmesi gerekirken düştü denilen enflasyon niye benim ekmeğimi büyütmüyor da sürekli küçültüyor.” diyerek işin içinden çıkamıyor.

Nohut 鄷, fasulye 鄪, mercimek ື, un ື, makarna ຯ oranında yükselmiş. Yoksulun, asgari ücretlinin, işçinin, köylünün katığı olan vazgeçilmez yiyeceği Padişah sofrası gibi pahalanmış ama buna rağmen enflasyon düşüyormuş.

Halkına, yoksuluna sadaka gibi kömür, odun, bulgur, makarna, çay dağıtarak halkını köleleştirip, üretmeden tüketen bir kesim yaratmış, oyların AKP’ ye kaymasını sağlamıştır.

Politika böyle mi olmalıdır ?

Cumhuriyet kurulduğundan bugüne yabancılara satılan topraklarımız AKP döneminde tavan yapmış, tarihin en yüksek oranına yükselmiştir. Kıyılarımız, en güzel koylarımız yabancılara açılmış, bu ülkenin evlatları o kıyıların kenarına yaklaşamamış, kendi denizine yabancılaştırılmış, ülkenin doğa harikaları turistlere ve zenginlere sunulmuştur.

Bu mudur halkına layık görülen ?

Sözüm ona Avrupa Birliği’ ne gireceğim diye, Ulusal onurumuz yaralanmış, ülkenin geleceği kendi irademizle değil de Avrupa Birliği ülkeleri liderlerinin dayatmalarıyla şekillenip, yabancılar kaderimizi belirleyici görevi üstlenmişlerdir. Halkına siz çalışmayın, siz üretmeyin, biz sizi doyururuz diyen politikacılarımız gibi Avrupalılar da siz düşünmeyin biz sizin yerinize düşünürüz tavrı içerisine girmişlerdir.

Aydınlık yarınlar böyle mi elde edilir?

Bu ülkeyi yönetmeye talip olanlar halkıyla bütünleşip, o halkın değerlerini işleyip bütünleştirip tek beden tek yürek yapıp “içinde bulunduğumuz durum bu”, “çareleri de şu” demelidirler. Halkını bölerek, ayırarak, korku ve kaygı yaratarak ulusal bütünlük, ulusal onur elde edileceğini sananlar hep yanılmışlardır.

Mustafa Kemal’in : yorgun ve yoksul halkın bağrında toprağın altında bulunan kıymetli madenler gibi halkının içindeki değerleri işleyerek var ettiği, başı gök yüzüne değecek kadar dik ve onurlu bir milletin, Türkiye Cumhuriyeti’ nin dünü ve eli başkasına açılmış bugününe bak..

Tarih : 16.04.2008
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ