Fevzi ÖZTÜRK

PENCEREM

Korku ve Sevgi

Bilinmeyen şeyler insanlara daima korku verir. Son zamanlarda öyle garip şeyler oldu ki, bir korku toplumu haline getirildik. Adeta bir korku imparatorluğu yarattılar.


İnsanlarımız bu günlerinden yarınlarından adeta gölgelerinden korkar hale geldi.


Peki korku nedir? Korkaklıktan kurtulmak mümkün müdür? Korkunun sonu olur mu?


Gelecekte muhtemel tehlikeyi hissedenler hangi dirençle aydınlık geleceğin ışıklarını görebilirler.


Bir Hint masalına göre; kedi korkusundan  endişe içinde bir fare vardır. Büyücünün biri fareye acır ve onu bir kediye dönüştürür. Fare kedi olmaktan son derece mutlu olacağı yerde bu kezde köpekten korkmaya başlar.


Büyücü bu kez onu bir kaplana dönüştürür. Kaplan olan fare sevineceği yerde avcıdan korkmaya başlar. Büyücü bakar ki ne yaparsa yapsın fareni korkusunu yenmeye imkan yok. Onu eski haline döndürür ve der ki. Sen casaretsiz ve korkak birisin. Sende sadece bir farenin yüreği var! O yüzden sana yardım edemem. Çünkü korkak olanlara gölgeleri bile düşmandır.


Büyük yazar Shakespeare; korkmak konusunda şöyle diyor; İnsanın çoğu kaybetmekten korktuğu için sevmekten korkuyor. Düşünmekten korkuyor sorumluluk getireceği için. Konuşmaktan korkuyor eleştirilmekten korktuğu için. Yaşlanmaktan korkuyor gençliğin kıymetini bilmediği için. Unutulmaktan korkuyor Dünyaya iyi bir şey vermediği için ölmekten korkuyor aslında yaşamayı bilmediği için.


Bütün korkular bilgisizlikten doğar. Korku gelecek bir kötülüğü bilmektedir. Hayattan bıkıp ölümü istemek bile korkakların işidir.


Bir şeyin haklı olduğunu bildiği halde o şeyden yana çıkmayan korkak demektir. Kaybedeceğinizi düşünüyorsanız çoktan kaybetmişsinizdir. Her şey insanın kafasında biter.


Yaşam savaşını kazanan her zaman en güçlü ya da hızlı olan değildir. Uzun zaman yaşamak için değil doğru yaşamak için umudumuzun taze olması yaşamaya layık olmak için var olmamız gerek.


Ümidini yitirmiş olan toplumların, kaybedecek daha değerli şeyi yoktur.


İyi ve doğru şeyler yaptığımız, insanları sevdiğimiz vakit yaşam öyle güzelleşir anlamlaşır ki işte o zaman yaşadığımızı anlarız.


Bayramınız kutlu olsun.


 


 

OKUR YORUMLARI
atike
21.12.2009 08:39:00

ben korkuyu bilmem ama sevgisiz yaşamak zulümdür zulüm..

barış
13.12.2009 08:41:00

dikkat ediyorum bütün yazıyarınız anlam yüklü..içimizi ferahlatıyor,sağolun varolun

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ