Fevzi ÖZTÜRK

PENCEREM

Kirliliğin içinde ak,…

Kirliliğin içinde ak,… akın içinde kirlilik barınamaz

Zengin olsalar da mutlu değillerse; yönetenler, yani baştakiler namuslu değillerse, tabandakilerden namuslu olmaları beklenemez.

Dikkat edilirse, yönetmeye aday olanlara, politika yapanlara; nereden bakarsanız bozulmuş kesimlerle karşılaşıyorsunuz. Adama hırsız deniliyor gülüyor, arsız deniliyor sırıtıyor. Varsa, yoksa politikada başarılı olmak. Egosunu tatmin etmek için bütün yolları mubah görüyor. Heybesini tıka basa doldurmak için, kan ve revan içinde de kalsa, onuru da yok olsa; başta kalmak, insanları yönetmek ve kendi bireyselliğinde saygın kalmak tek amacı oluyor.

İnsanı yönetme ve yönlendirme sanatı olan politika, işte yukarıdaki gibilerin çokluğundan dolayı bozuldu ve kirlendi. Dolayısıyla bu kirlilik, tabandaki insana da nüfuz ederek toplumun bütün katmanlarına yansıdı, direnmeye çalışan ak kesimleri de kirletti.

Balık baştan koktuğu için, her yurttaş da bir şekilde bozuldu. Çoğunluğun aktığı yere yuvarlana yuvarlana sürüklendi. Kirliliğin içinde ak; akın içinde de kirliliğin barınamayacağı gibi tutunacak bir değer bırakmadı. Sahteliğin, benliğin, bencilliğin, riyanın, rüşvetin, yolsuzluğun egemen olduğu hayat tarzıyla yalnızlaştı. Benliği çoğaltıp nemelazımcı, bahaneci, bana değmeyen yılan bin yaşasıncı, gemisini kurtaran kaptan, benden sonra tufan anlayışı tohumları ekilerek, birbirini ezen, sömüren, çalan çırpan, güvensiz, yarınlardan korkan, gelecek umudu körelmiş bir toplum oldu.

Politika: para pul, heybe doldurma işi olmayıp; bilgi dolu heybeyi yoksul ulusu için açmak; “çilekeş insanları nasıl mutlu ederim, bu bilgi ve birikimimi insanların mutluluğu için nasıl kullanabilirim” için kafa yormak amaç olmalı. Bu ülke ancak böyle kalkınır.

Azınlıkta kalmış namuslular politikaya uzaksa, namusluya itibar edilmeyip prim yapmayışındandır. Kıyıda, kenarda kalmış sessiz namuslular varsa bu toplum onların elinden tutup, başının üzerine koymadığı sürece ülkenin kalkınmasını beklemek beyhudedir.

Dr. Acar Baltaş der ki; "Her konuda seçeceğiniz insanda üç özellik arayınız:

1-Dürüstlük,

2-Zeka,

3-Enerji.

Eğer birinci mevcut değilse, diğer ikisi sizi yok eder."

Tarih : 14.08.2008
OKUR YORUMLARI
Nihat
27.08.2008 08:28:00

fevzi bey,sizin yazılarınızı yozgat ve sorgun postaı gazetelerinden takip ediyorum.özlü ve anlamlı yazılarınız bize ışık veriyor.sağolun

Nevin
17.08.2008 13:54:00

Peki,bu adı AK olan iktidarımız kirli,mesela şaban dişli gibi kirli işleri nasıl barındırıyor.Adamların içi kirli ama dışı AK değil mi ?Bu halkın gözünde de AK..değil mi?

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ