Fevzi ÖZTÜRK

PENCEREM

Kadınlarımız

Aile birliğinin, aile dirliğinin derinlerdeki köklerini güçlendiren, güç ve bütünlük katan ve ailenin özsuyu sayılan hanımlarımızın, kızlarımızın düğünlerine katılır, sevinç ve bütünlüklerine tanık olur, umuda yolculuklarında mutluluk esenlik dileklerimizi sunarız. Aileler evlatlarını baş-göz etmiş, mutluluğa giden yolda kuşlar yuvalarından uçmuş, yorgunluklarını unutmuşlardır artık. Evler kurulmuş eşyalar alınmıştır; geriye kalan torun özlemidir.

Eşler birbirlerini tanıdıkça nişanlılıkta görünmeyen yüzler görünmeye, cicim aylar geride kaldıkça güller solmaya, dikenler sırıtmaya başlar. Taraflara batmaya başlayan dikenler, ilerleyen zaman içinde kanatmaya da başlar. Aileler yaraları sardıkça önlenemeyen acılar sonunda ayrılığa giden adımlar, üzülen eşler, boynu bükük bebekler, dağılan birliktelikler. Günümüzün acı gerçeklerinden biride bu. Araştırmalara bakıldığında kentlerde bu oran yükseldikçe, kırsalda azalıyor. Kent koşuşturması, anlayışı, zorluğu, fedakarlığı, en önemlisiyse emeği azaltıp benliği ve bencilliği yükseltiyor ve “Benim dediğim de benim dediğim” diyor. Hayatın her noktasında fedakarlık ve sabır kazançlı çıksa bile bu görev kadınlarımızda daha güçlü yaşanılması gereken bir anlayış olmalı. Çünkü yuvayı dişi kuş yapar misali boşuna olmayıp, sevgisiyle özverisiyle yuvayı ısıtanda soğutan da o dur çünkü. Değer vererek değerlenmeyi, yücelterek yücelmeyi, önem vererek önemli olmayı hep o başarır. Soğuyan ilişkileri ısıtan, kırgınlıkları küskünlükleri dağıtan, aileleri birleştiren; barıştıran, huzurun, insan olmanın, mutluluğa giden yolun ayırmakta değil birleştirmekle elde dileceğini bilen akıllı mantıklı kadınlarımızın eleriyle şekilleniyor. Onlar o sıcak yuvaların, güçlü ailelerin yaratıcısı, kahramanları, görünmeyen yüzleridir. Böylelerinin elleri öpülmez, baş tacı yapılmazda ne yapılır? Onlar mutlu yuvalarımızın analarıdır çünkü. Diğer tarafta ayıran, parçalayan, bölen, dallarını budayan, kökünü kurutan önem vermediği için önemli olamayan, küçülterek yüceleceğini sanan emeksiz zahmetsiz huzur elde edeceğini düşürler. Ve yanılırlar tabi.

Çünkü kadın kötüsü kadar kötü, iyisi kadar iyi hiçbir yaratık yoktur. Hayatınız seçtiğiniz kadındır. Bir kadın değil, bir hayat seçersiniz çünkü.
OKUR YORUMLARI
sergen
24.10.2010 10:53:00

çok isabet buyurmuşsunuz fevzi bey,her insanın seçtiği bir kadın ,bir kadın değil,bir hayat'tır.Herkese allahtan iyi kadın dilyerim.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ