Fevzi ÖZTÜRK

PENCEREM

İHTİYAÇLIYA NE VERİRSEN O GÜN SENİNLEDİR


22 Temmuz seçimlerinden önce üreten emek veren kesimin feryatları dağları ovaları inletiyor da “ yandık, bittik, öldük” diyen fındık üreticileri yolları kesiyor barikatlar kuruyor, seslerinin yankıları Ankaradakilere ulaşıyor, dertlerine çare, yaralarına merhem istiyorlardı. Buğday üreticisi mozotun 6’da 1 fiyatına satılan üründen zarar ettiğini, “pancarda kota uygulaması yetmezmiş gibi bin bir emekle yetiştirdiğimiz pancarın tonu 120 ytl den 90 ytl ye düşürülüyor, pancarda ekemiyoruz” dediğinde Tarım bakanı gözünüzü toprak doyursun diyordu.

Narenciye yetiştiren mersinli çiftçi “ ürünmüz yerde kaldı, anamız ağladı başbakanım” dediğinde Başbakan “ artistlik yapma lan, ananıda al buradan git ” diyordu. Esnaf iş yapamazlıktan, üniversite mezunu iş bulamamaktan yakındığında “Devlet sizlere iş bulmak zorunda mı” ile karşılaşıyordu. İşsizliğin ve yoksulluğun boyutları halkın dayanma gücünü zorluyor umutsuzluk ve çaresizlik hat safhaya ulaşıyordu ki tam bu sırada seçim kararı alınıyordu. Seçim sonuçları gösterdi ki halkımızın durumu hiç de öyle değilmiş. 2 kişiden birinin durumu oldukça iyiymiş de bizim haberimiz yokmuş. En çok da yukarda yakınan kesimin durumu çok çok iyiimiş çünkü onların yaşadığı yerlerde AKP nin oyları ະ lara dayanmış.

Çiftçiye sormuşlar bu sene mahsul nasıldı ? “Çok iyiyidi şükür” diyor. Borçlarını kapatabildin, tohumunu, gübreni aldın mı ? “Hayır.” Peki nasıl oluyor borçlarını ödeyememişsin, gübreni, tohumunu temin edememişsin bunun çok iyiliği nerde ? Çiftçi düşünüyor “Herkes iyi diyor bende iyi diyorum, iyiğiliğimiz ağız alışkanlığıdır” diyor. Beyler çiftçiler ben iyiyim dese de inanmayın çünkü onlar gerçekten iyi değil.

O halde neden ? Mustafa Kemal’in efendi köylüsü kendisini bu kadar aşağılayan partiyi köylerinde birinci parti yaptı. Kış gelmeden kömürle yoksulunun ısıttı, makarna pirinçle doyurdu. Fındığa beklenenin üzerinde fiyat verdi. Pancara kotayı kısmen gevşetti. Buğdaya iyi fiyat vererek ຜ ile kuraklık kaybı adı altında dönüme 15 ytl destek sağlayarak soluksuz kesime soluk aldırarak rahatlattı. İhtiyaçlıya o gün ne verirsen senden olur. AKP verdiğinin karşılığını aldı. Sen kedinin başarısı yakaladığı fareyle ölçülür, ak mı kara mı ona bakılmaz.



Tarih : 24.08.2007
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ