Fevzi ÖZTÜRK

PENCEREM

Etrafına ne saçarsan onu toplarsın

Kime soracak olsak, Vatan aşkıyla yanmayan yok. Ama Vatan’ ın nasıl sevilmesi gerektiğini bilen yok. Kimi: şairin dizelerindeki gibi nutuk atarak sevdi, kimileri de ölecek kadar sevdi. O da diğeri de…

Madem bu ülkenin 70 milyonun üzerinde seveni var o halde bu ülke niye kalkınmıyor? Niye modern ülkeler seviyesine çıkamıyor da arsızlık, hırsızlık, yoksulluk çoğalarak devam ediyor? Üzüm üzüme bakarak kararıyor. İnsanların ak ve kara davranışları çoğunlun aktığı yöne göre şekilleniyor. Bir felaketin denizlere akıttığı kumları zorlukla, emekle kurtarmayı çalışanları aptal yerine koyan, çoğunluk aptalları da kendi safına çekerek kirletiyor. Böyle bir ülkede değerler değersiz; dürüstler, ehliyetliler, meziyetliler bir kenarda boynu bükük zavallı insanlar gibi yaşıyorlar. Çünkü yatları yok, katları yok, paraları olmadığı için ise itibarları yok. İşte bu itibarsız namuslular acının, tatlının bu topraklarda yaşanılmasını bilerek canından aziz bildiği bu topraklar için göğsünü siper edecek kadar seviyor. Şehitlerimizin cansız bedenleri toprağa düşerken bir kesim barlarda, lüks otellerin lobilerinde viskilerini yudumlayarak ülkesini sevmeye devam ediyor. O da sevgi bu da sevgi işte. Bu engin sevgi sayesinde ülke kalkınıyor. Ringde yumruk yiyen boksöre hocası sürekli “aferin rakibini perişan ediyorsun” diyen hocasına “ ben rakibimi dövüyor perişan ediyorsam söyler misin beni kim dövüyor ?” diyen boksör gibi; “kalkınıyoruz” diyen, ülkeyi idare edenlere sormak lazım “Ülkede yoksulluk niye çoğalıyor? Kömüre, makarnaya, pirince, bulgura mahkum edilerek yoksul yığınlar oy ambarı gibi kullanılıyor, yoksullaştırılarak köleleştiriliyor.”

Paslanmış demirin pasını işleyen, çalışan, emekle almak mümkünken üreten yetiştiren yoksullaştırılıyor, yaşadığı yerde doymuyor kentin varoşlarında kömüre, makarnaya muhtaç, pirince muhtaç, kim fazla verirse ondan olan, oyunu ona veren üreten eller, elini açan, başı dik alınlar başını eğen insanlar oluyor.

Ne diyelim halkına böyle bir yaşamı layık gören üretmeden tüketmeye alıştıranlar utansın.

Tarih : 01.01.2009
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ