Fevzi ÖZTÜRK

PENCEREM

Basında Valinin günahları

Manisa’ya Vali Olmak

Resmi gazetede yayımlanan kararnameye göre 9 ilin valisi merkeze alınırken bu illere yeni valileri atandı. Merkeze alınan valilerden biri de Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk idi. Siyasi iktidarın bu tür tasarruflarda bulunması elbette doğal.

Refik Arslan Öztürk’ ün günahı ne idi ? Daha önce valilik yaptığı Bilecik, Niğde, Erzincan’ da; sıra dışı kişiliği, başarıları ve eserleriyle iz bırakan, halkın takdirini toplayan Vali 1995 yılında Türk Kültürüne Hizmet Vakfı, 2004 yılında Parlamento Dergisi, 2006 yılında da Meclis Dergisi’nce “Yılın Valisi” olarak ödüllendirilmişti. Ödüllü Vali merkeze çekilirken iktidarın liyakata önem vermesi ve atamaları bu kritere göre yapması gerekmez miydi ?

Sırrı Yüksel Cebeci

Tercüman Yazarı

30.04.2008

¨ ¨ ¨

Valinin Başka Günahları Ne İdi ?

O Da Vali Bu Da Vali !

Ordu eski valisi tatile makam aracıyla gitmesini “ Bütün valiler böyle yapar ” diyerek savunsa da mütevazi kişiliğiyle tanınan Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk hiç de Ordu valisinin anlattığı valilere benzemiyor. Yıllar önce Öztürk’ ün tatilini geçireceği yöreye ulaşmak üzere İzmir’ den bindiği minibüsü kimlik kontrolü için durduran polis ayakta seyahat eden yolcunun Bilecik Valisi olduğunu fark etmiş ve “ Buyurun sayın valim sizi biz götürelim” demiş, “ Hayır, tatildeyken devletin arabasını kullanamam ” karşılığını veren Vali Ankara’ daki toplantılara bile makam otomobiliyle değil otobüsle gitmeyi tercih ediyor. Özel işlerinin tümü için minibüse biniyor. “Yoksulluğun içinden çıkan insanlar, bir makama geldiği zaman “ Koruyacağım para ülkemin parasıdır” demeli. Sırf bu yüzden Namusum kadar değer, ahlakım kadar önem veririm devletin parasına. Kendi cüzdanım gibi hesabını bilir, kendi kesem sayarım. Yerde toplu iğne bulsam bir gün mutlaka lazım olur diye yakama takarım”

Vatan Gazetesi

Manşetten veriyor

14.08.2006


Tarih : 19.05.2008
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ