Fevzi ÖZTÜRK

PENCEREM

Başarı, zenginlik ve sevgi

Alışverişe gitmek üzere evden çıkan bir bayan, kapısının karşısında kaldırımda bir bankta oturan bembeyaz sakallı, birbirinin tıpatıp aynısı üç ihtiyarı görünce şaşırdı.


Öğleye doğru bu kişilerin hala oturmakta olduklarını görünce onları yemeğe davet etti.


Üç yaşlıdan biri kadının kocasının evde olup olmadığını sordu “Hayır” cevabını alınca da “Eşiniz evde değilse biz içeriye giremeyiz” dedi.


Akşam eşi eve dönünce kadın olanları ve üzüntüsünü eşine anlattı. Eşi de dışarıya çıkıp bakması nı hala oturuyorlarsa akşam yemeğine çağırabileceğini söyledi. Adamların yanına onları yemeğe davet için gitti. Adamlardan biri “Biz asla üçümüz bir eve beraber misafir olmayız. Ancak birimiz gelebiliriz”


“Bak benim adım, sevgi. Bu arkadaşım başarı.. Diğerinin adı ise zenginlik. fiimdi eve git bir karar verin. Sonra bizi çağırırsınız.”


Kadın durumu eşine söyledi. Derin bir tartışmaya girdiler. Adam “zenginliği çağıralım eğer zenginlik olursa başarı ve sevgide olur” diyordu. Karısı başarıdan yanaydı. Çünkü başarı zenginlik ve sevgiyi de beraberinde getirirdi… Kızları ise sevgi’nin çağrılması gerektiğini söyledi.


Sonunda sevgi’yi çağırmaya karar verdiler. Kadın ihtiyarların yanına gitti ve “sevgi bizimle beraber gelecek” dedi. Sevgi ayağa kalktı. Ama hemen arkasından Başarı ve zenginlik’de ayaklandılar. 


Onlar içeri girerken kadın sordu :


“Ne oldu ? hani sadece biriniz gelecekti ?” Sevgi yanıtladı. Diğer arkadaşlarımı seçseydiniz öyle olacaktı. Ama bizde kural böyledir başarı ve zenginlik daima sevginin hemen ardından gelir.


 

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ