Erdoğan BUDAK

GÖZLEM

YOZGAT YAŞAMA YOL VERECEK

Önceki günlerde Yozgat İl Sağlık Müdürlüğünün kamuoyuna bildirdiği bir istatistik bizleri şaşırttı.
Yozgat'ta 112 Acil komuta servisine gelen 420 bin ihbarın 400’bini asılsız çıkmış.
Yazık !
100 aramadan neredeyse 95’ı sahte arama olduğunu düşünürkek gereksiz meşgul edilen bu hat gerçek hastaya ulaşma konusunda çok büyük bir önem arz ettiğini söyleyebiliriz.
Bu konuyla ilgili Yozgat Sağlık İl Müdürlüğü çok büyük bir adım atarak Aralık ayı başlarında “YAŞAMA YOL VER” ismiyle güzel bir kampanyaya ortak oldu.
Amaç ; 112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi, trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik bilgilendirmelerde bulunmak .
Başarıya ulaşmak gerçekten önemliydi. Sağlık İl Müdürlüğü 112 çalışanlarının üstlendiği bu görev kişisel manada gösterilen üstün performansla başarıya ulaştı kanaatindeyim.
Hemen hemen ilgili herkese büyük bir özveriyle ulaşan ekiplere bilgilendirme çalışmaları yaparken heryerde rastladık. Taksi duraklarında şoförlerle, Ehliyet sınavında sürücü adaylarıyla, Cumhuriyet meydanında vatandaşlarla. Ambulansa yol vermekle bir yaşamı kurtardıkları gayet iyi anlatıldı.
112 acil servis hattını meşgul edenlerin çoğu annesinin – babasının telefonunu alan minik çocuklar kanaatindeyim. Bu konuda da sorunun en temeline inildi. Kent merkezinde hemen hemen tüm anasınıflarına, ilkokullara, kreşlere, hatta yakın köylere dahi gidildi. Görevlilerin minik çocuklarla buluşmaları sorunun temeline inmek oldu.
Artık minik öğrencilerimizin 112’yi gereksiz arayan varsa bile aramayacağını, arayan varsa uyaracağını , ambulans sesini duyunca yol verme konusunda bizleri uyaracaklarını tahmin ediyorum.
Evet Yozgat Aralık ayında YAŞAMA YOL VERDİ. Tabiki en büyük katkı konuyu çok ciddi manada 7’den 70’e herkese en ince ayrıntısına kadar büyük bir özveriyle anlatan 112 ekiplerinin oldu. Minik öğrencilerinin 112 kahramanlarını tebrik ediyorum.
Evet ben de ambulansa yol veriyorum bir yaşamı kurtarıyorum.

02.01.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ