Erdoğan BUDAK

GÖZLEM

Yozgat Çağrı Merkezi

Teknolojilerin faydalarını saymakla bitmez. 444’lü numaralar da son dönemde müşterilerin daha iyi hizmet alabilmesi ve zamandan istifade edebilmesi için bir çoğumuzun kullandığı güzel bir hizmet.

Geçenlerde böyle bir hizmeti alabilmek için 444’lü bir numarayı aradım. İşlemimi yaptırabilmek için müşteri temsilcisine bağlandım. Karşım da bir erkek sesi “iyi geceler, ben Ahmet nasıl yardımcı olabilirim.” diyordu.
Saate baktım daha öğle saati. Belli ki karşımdaki çalışan ya da işe yeni başlayan biri... Veya gece vardiyasından gündüze yeni geçmiş biri...

Neyse biz öğle saatinde işimizi hallettik. Ama aklıma hemen bizim Yozgat’ta kurulacak olan çağrı merkezi geldi.

Biliyorsunuz ilimize de bir çağrı merkezi kurulacak ve ilk etapta 200 daha sonra da 1200 işsize iş imkanı doğacak.

Peki hiç düşündünüz mü, bu çağrı merkezlerinde çalışacak elemanlarda ne gibi vasıflar arıyor?
Bakın burda çalışacak kişi ilk önce düzgün ve akıcı Türkçe konuşabilme yeteneğine sahip olmalı, bilgisayarda internetin dışında MS Office programlarını kullanabilmeli, bilgisayar konusunda bu da yeterli değil neredeyse Adliyelerdeki Zabıt Katipleri gibi hızlı klavye kullanabilmeli, mutlaka ekip çalışmasına yatkın, insan ilişkileri güçlü olmalı.

Evet, bu özelliklere sahip 1200 gencimiz Yozgat’ta kurulacak çağrı merkezinde iş olanağını yakalayacak.
Çalışacak kişilerde aranan belli başlı bu özelliklere baktığımızda “Acaba Yozgatta bu özellikte 1200 kişiyi bulmak kolay olacak mı ?” diye soruyorum kendi kendime.
Neden mi ?

Çünkü Malatya, Erzurum gibi büyük illerdeki çağrı merkezlerinde bile ilk etapta eleman bulma sıkıntısı yaşanmış.

Bizde bu sıkıntı yaşanır mı?
Mutlaka yaşanacaktır.

Bakın daha geçen ay Yozgat TSO başkanı Metin Özışık, Yozgat OSB’de çalışacak 600 kişiye ihtiyaç olduğunu açıklamıştı.

Hatta İş arayan işsizleri Yozgat Ticaret Odası’na davet ederek başvuran herkese Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde iş bulma noktasında yardımcı olma sözü vermişti. Nitelikli ve niteliksiz işçiye ihtiyacın olduğunu da söyleyen Özışık, ileride OSB’ye yeni gelecek yeni firmalarla ihtiyaç duyulacak işci sayısını 1000 olarak açıklamıştı.

Yani şu anda bile Yozgat OSB’de iş var ama çalışabilecek işci yok gibi gözüküyor.
OSB’de durum böyleyken cağrı merkezine 1200 kişilik kalifiye elemanı bulmakta sıkıntı yaşanması olası gözüküyor.

Buna şimdiden çözüm aanması gerekir diye düşünüyorum.
Yozgat’a gelecek şirketler eleman sıkıntısı çekmemeli.

Bu konuda Halk eğitim merkezi veya Yozgat TSO bünyesinde çağrı merkezinde çalışabilecek nitelikte eleman yetiştirmeye yönelik kapsamlı bir proje hazırlanmalıdır..

Konusunda uzman kişilerden oluşacak bir ekip kurularak “Çağrı merkezi eleman kursları” açılmalı ve gençler bu kurslarda eğitilmelidir.

Hatta İş-Kur ile yapılacak ortak çalışmalarla bu kurslar “İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme Meslek Edindirme Kurs”larına dönüştürülürse ilginin daha da fazla olacağını düşünüyorum.
Evet, bu adımlar mutlaka atılmalı ve dezavantajımız avantaja dönüştürülmelidir.



OKUR YORUMLARI
çağrı merkezi
11.12.2012 18:57:00

erdoğan bey yorumlaınızı bekliyoruz

0rhan
13.05.2012 22:06:00

gerçekten çok haklısınız sizi her zaman takip ediyorum ve fikirlerinizi çok doğru buluyorum tesekkürler...

HASAN ERCİYES
09.04.2012 17:17:00

HELAL OLSUNSANA GÜZEL ŞEYLER YAZIYORSUNUZ

sema ibci
08.01.2012 15:30:00

merhabalar Erdoğan Bey,ben iki yıllık çağrı merkezi geçmişi olan tecrübeli bir müşteri temsilcisiyim.kendi topraklarımızda böyle bir imkan olmadığı için yıllarca gurbette ailemden uzak çalıştım.şimdi yozgatta böyle bir iş imkanı doğdu ve ben iş başvurusu için muhattap kimseyi bulamadim.şuanda çorumdayim ve sizden ricam bu konuyla alakalı bana yardımci olmanız.yorumlarınizi büyük bir mutlulukla okudum.aydın doğan çağrı merkezi satış birincisiydim bununla alakalı 2buçuk yıla yakın eğitim aldım.kendimi bu iş için hazır hissediyorum sizden ricam bana klavuz olmaniz...şimdiden teşekkürler....

ABDÜLKADİR ÇAPANOĞLU
13.12.2011 00:30:00

Değerli kardeşim Erdoğan Bey,Muhterem validenizin genç yaşta beklenmedik ölümü sizin kadar gurbetteki bizleri de ziyadesi ile üzdü ve etkiledi.Ne mübarek bir insan olduğu sizin gibi evlatlar yetiştirmesinden belli idi.Acınızı takdir ediyor ve yürekten paylaşıyoruz.Allah gani gani rahmet eylesin.Tüm aile efradınıza başsağlığı dileklerimizle sabır ve metanet sizlere sağlıklı uzun ömür dileriz.

SAYHA
23.11.2011 00:17:00

Sayın Budak; Halkımız Hlak Eğitim Merkezlerini sadece dikiş nakış kursları açarak ev hanımlarına hitap eder sanıyor. Oysaki Halk Eğitim Merkezleri, çağın getirilerine ve ihtiyaçlarına göre insan yeteneklerini geliştirip, ihtiyaca cevap verebilecek elemanlar yatiştirmek için açılmışlardır. Tüm köylerde arıcılık, avcılık, fidan yetiştiriciliği, çifçilik ve daha aklınıza gelebilecek tüm niteliklerde kurslar açılabilir.Kahve köşelerinde pinekleyen yaşı ve gençlerimiz bazı kurslardan faydalanarak kendilerini geliştirmelidir.

Geçenlerde evde su musluğunun değişmesi gerektiğini fark ettim. Su tesisatçısına uğrayıp arızayı bildirdim. Kaç gün geçti gelen olmadı. Telefonla aradım. Gelemeyiz dediler. Meğer bu tür küçük işlere vakit ayıramazlarmış. Musluk günlerce su kaçırdı. Komşuma rica ettim. Sağ olsun tamir etti. Eğer küçük işlere, işçiler vakit ayıramıyorsa, bu tür işleri neden bir kadın olarak yapamayım. Halk Eğitime müracat ettim. Konu komşu, tanıdık, arkadaş kim varsa olayı anlattım. Evde boş işler yapacağımıza, dedikodu kaznı kayatacağımıza şimdi su elektirik tesisat kurslarına gidiyoruz.Bir musluğu değiştirmeyi, bir pirizi tamir etmeyi öğreniyoruz.

Bende Yozgat'lıyım ama İzmir de yaşıyorum. Yozgat'taki kadar kahvehaneyi hiç biryerde görmedim. Miskin insanların toplantı mekenları. Oysa Eğitim kurslarına katılsalar hem iş öğrenir, hem sosyal yönden gelişir, hemde insan insandan güç alır. Belki büyük işler için bir adım atma cesaretini oluştura bilirler.

Gelmeden geleceği düşünen bir hemşerimiz olduğu için çok mutlu oldum. Allah yolunuzu açık eylesin.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ