İlkokula başladığım dönemlerde rahmetli büyükbabamın anlattığı bir hikaye vardı. Şefaatli’ye “İskele” denilen zamanlardan da önceleri büyükbabamın yaşadığı köyün civarında haksızlıklarıyla ün salmış bir ağa varmış.
Her istediği hemen olsun ister, kafasına eseni yaparmış. Köyden biri çıkıp ta “Dur ağa! Yeter bizi ezdiğin” demezmiş. Sonraları köyden askere giden “Hüseyin çavuş” lakaplı bir genç dönüşünde bakmış ki köylünün hali harap, hemen kendince ağa ile mücadeleye başlamış. Ağanın haksızlıklarını bir bir yüzüne söyleyip, sesi çıkmayan köylünün sesi olmaya çalışırmış. Köylü derdini sıkıntısını Hüseyin Cavuş’a anlatıp ağanın haksızlıklarından bu şekilde kurtulmaya çalışırmış. Ama yine de ağanın karşısında el bağlamaktan başka bir şey yapmazlarmış.
Hüseyin çavuş, köylünün bu tutumunu da eleştirir; “Haksızlık karşısında dürüstlüğü savunmak sadece bana düşmez. Sizler de gerçekleri bile bile karaya ak demeyin” der ve zamanında ağanın yanında olup ta sonraları dışlanan kişileri de yanına alarak mücadelesine devam edermiş. Ama nereye kadar ? Bakmış ki köylü derdini Hüseyin Çavuş’a söylüyor, ağanın karşısına geçince de “karaya ak” diyor çekmiş gitmiş köyünden İskele’ye yerleşmiş.
Köylü zamanla anlamış ki Hüseyin Çavuş gerekliymiş köylerine. Ağanın karşısına geçipte kimsenin söyleyemediğini söyleyen bu adam olmazsa olmazıymış köyün.
Bu hikayeyi anlatan büyükbabam sonunda her zaman şöyle derdi: “Aç kalacağını bilsen de haksızlık karşısında sessiz kalma”
Yozgat Gazetesiyle resmen tanışmam 2,5 yıl öncedir. Zamanla gazetenin ilkelerini, yayın çizgisini tanıdıkça hep bu hikaye gelir aklıma. 35 yılın arşivine göz attığımda, istisnasız her biri birbirinden önemli, gündem yaratan haberlerle dolu. İlk yayından bu tarihe bizim Hüseyin Çavuş misali hep haksızlıkları görmüş ve bunları manşetlerine taşıyarak sessiz çoğunluğun sesi olmuş adeta.
Gazetenin her yanı en ince detayına kadar incelikle ve özenle hazırlanıyor. Her yönüyle dolu dolu. Bunun karşılığında da kazanılan 1 değil 2 değil tam 16 ödül.
Osman bey Gazetenin hurufat dizgi ile basıldığı zamanlarda ki emeği, yorgunluğu anlatır… Ve der ki: “Gazete baskıdan çıkıpta elime alınca o mutluluk tüm yorgunluğumu alıyor.” Bunu başlangıçta anlamasam da zamanla onun mutluluğunu ben de yaşar hale geldim.
Geriye doğru hiç adım atılmamış hep yenilikçi ve sürekli çıtayı yükselterek yayın hayatına devam eden bir gazete. Dile kolay, 35 yıllık bir tecrübe.
Hurufat baskıdan ofset baskıya, şimdilerde ise Osman Hakan Bey’in Aynı yayın çizgisini koruyarak internet yayınladığı www.yozgatgazetesi.com isimli günlük 3000-5000 ziyaretcisi olan web sitesinin haberleri ve birbirinden değerli yazarlarının yazıları gündem belirliyor. Yani doğruları Japonya’daki Yozgatlı da okuyor, Almanya’daki de, Hakkari’de ki de.
Bu gazete Yozgat’a lazım, 100 bin göç veren, bir çok değerin yavaş yavaş Yozgat’tan ayrıldığı bu kentin olmazsa olmazıdır Yozgat Gazetesi…
Nice onurlu yıllara… Yolun açık olsun Yozgat Gazetesi…
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ