Erdoğan BUDAK

GÖZLEM

Öğrencisiyle birlikte ağlayan hoca!..

Galiba geçen hafta salı günü…


Gazetemiz Genel Yönetmeni Osman bey ile birlikte gazetenin internet sayfasını güncellemek için ajans haberlerini tarıyorduk…


Bir de ne görelim..


MYO Öğretim Görevlisi sayın Bayram Bayrakçı’nın  İletişim Fakültesine Fakülte sekreteri olarak atandığına ilişkin haber gözümüze çarpmaz mı ?.


Ne kadar sevindik bilemezsiniz.


Neden mi ?


Bayram bey, Osman bey’in 15 yıllık dostu, benim de yüksek okuldan hocamdı.


Yozgat medyası için son derece önemli olan ve bir an önce açılması sabırsızlıkla beklenen Üniversitemizin İletişim Fakültesine her yönüyle tanıdığımız birinin atanması bizi hem sevindirmiş, hem de mutlu etmişti.Bu atamadan dolayı B.Ü rektörü Prof.Sayın İnci Varinli’nin takdirle yadedilmesi gerekirdi.


Ama sözün doğrusu bu arada  benim yüreğim yandı.. Bunun üzerine bir şeyler yazmak istedim.


Fakülte Sekreterliği gibi sıradan bir atama neden yerel gazetelere haber olur?


Bunun cevabı Öğretim Görevlisi Bayram Bayrakçı’nın kendisinde gizlidir.  Bu yazının ana konusu da öğrencisi olmakla gurur duyduğum öğretim görevlisi sayın  Bayram Bayrakçının özelliklerini sizinle paylaşmak ve ahde vefamın gereği bir hakkı teslim etmek içindir.


Yıl 1996…


Erciyes Üniversitesi  Yozgat Meslek Yüksek  Okulu  Halıcılık bölümü öğrencisiyim.


Bütün MYO öğrencileri gibi,istediği bölümlere yerleşememenin ezikliği, hoşnutsuzluğu, okula devam edip etmek arasında kararsızlığı ve  berbat bir psikoloji içerisindeyim.


Okulun ilk haftasındayız.


Bazı hocalar, okul kurallarından, bazıları kendi derslerinin ne kadar önemli olduğundan ve çok ders çalışmalarının biz öğrenciler için faydalı olacağından gereğinden fazla  bahsederek; zaten demolize olan psikolojimizi daha da olumsuzlaştırıyorlardı.


Dersin adını şimdi hatırlayamıyorum.


Meslek derslerimizden birinin ilk dersine Bayram hoca girdi…


Orta boylu, sıcak kanlı, gözlerinin içi gülen bir hoca…uyumlu kravat gömlek, şık takım elbise, boyalı ayakkabı ile hepimize “merhaba”dedi.


Ege şivesi, ama düzgün akıcı bir Türkçeyle  kendisini tanıttıktan sonra ‘’Gençler, okulumuza hoş geldiniz, Halıcılık bölümünü tercih ettiğiniz için hepinizi tebrik ederim…’’ dedi.


Nihayet olumlu bir şeyle karşılaşmıştık. Halıcılık bölümünü seçmekle ne kadar isabetli bir iş yaptığımızı, buradan mezun olduktan sonra mutlaka güzel bir işimizin olacağını anlattı.


Bizi hemencecik Okula ve bölümümüze  ısındırarak; tavsiyelerini sıraladı.


‘’Anne- Babalarınızın hayır dualarını alın, yaptığınız işin en iyisini yapın, profesyonel olun, alın terinizi yiyin, haksızlıklara tepki gösterin, toplam kaliteye sahip birey olma yolunda daima kendinizi donatın ve yenileyin’’.


MYO’ da okuduğum iki yıl boyunca ‘Bayram’ hoca derslerine daima zamanında girdi. Böbrekleri sürekli taş yaptığı için çoğu zaman ağrı çekerek; rapor almadan derslerini aksatmazdı.


Daima saat 8’ de atölyesini açmış ,çayını demlemiş, öğrencilerini bekliyor olurdu. Ders konularına mutlak hâkimiyeti vardı. Sorulan her soruyu mutlaka cevaplandırır, öğrenciyi tatmin ederdi. Zaten konusunda ilk ve tek kitap olan ‘’Meslek Yüksek Okulları İçin El Dokusu Halıcılık’’ adlı kitabın yazarı olması bunu kanıtıydı. (Bugün dahi Meslek Yüksek okulunda kitabın tamamını kendisi yazmış olan tek hocadır.)


Halı Malzeme Bilgisi gibi sıkıcı teorik dersleri bile, bitmesini hiç istemediğiniz bir şov tadında anlatırdı. Hele de  ekonomi dersleri süperdi.


Bütün bunların dışında ‘Bayram’ Hoca,Yozgat halkı ile de iç içedir. Her kesimden tanıdığı, arkadaşı, dostu vardır.


Mesleği dışında yaşadığı topraklara katkı sağlamak adına öğrencileri ile birlikte okul çevresini ağaçlandırma çalışmalarında bulunmuştu (tahminim 10000 çam ağacının dikimine)vesile olmuştu. Ayrıca Yozgat’ın Orta öğretimdeki başarısızlık nedenlerini araştırılmasını amprik olarak yapmış ve bu çalışması da  Milli Eğitim Dergisinde yayınlanmıştı.


Yukarıda yazdıklarım ortalama özellikler aşağı yukarı bütün hocalarda mevcuttur.


Bana göre “Bayram” hocanın daha farklı özelikleri vardı.


Aslında MYO’lu öğrencilerinin büyük bir çoğunluğunun hayatı bir dram, bir trajedi, her biri ayrı bir roman konusudur.


Her şeyden önce MYO öğrencileri, son derece fakir ailelerin evlatlarıdır ve müthiş derece ekonomik zorluklar içinde eğitim görürler. Halıcılık bölümü öğrencilerinin  yüzde 90’nın mali durumu  daha da kötüdür.


En fazla ders, meslek dersleri olduğu için sayın   Bayram Bayrakcı bölümü ile  bütünleşmeyi de başaran bir hoca özelliğine de sahip olmuştur. . Bütün öğrencilerin kaç kardeş olduklarını, babalarının ne iş yaptıklarını, ekonomik durumlarını, her yönüyle tanırdı. Her Ramazan ayında gruplar halinde öğrencilerini iftar yemeğine davet eder, bundan büyük keyif aldığını hissederdik. Öğrenci davetlerine ve aktivitelerine mutlaka katılırdı. Mezun olan öğrencileriyle dahi ilişkilerini hiç  kesmediği gibi,onlar hakkında geribildirimler öğrenmeye devam ederdi.


Ekonomik durumu kötü olan arkadaşlarımız için burs bulmak, Bayram hocanın ayrı bir  görevi idi. Tatil zamanlarında memleketlerine gidemeyen öğrenciler için bilet bulmak da yine onun görevi olmuştu. Kendisinin şahsi olarak verdiği bursları yazdığım takdirde bana kızacağını bildiğim için bu konuya teğet geçmek zorundayım.


Bu arada bir parantez açıp belirteyim ki  elbette  diğer öğretim görevlilerinin bir takım özellikleri  olabilir. Eminim onlar da bu türden gayretler içinde öğrencilerine yardımcı oluyorlardır.


Bana göre Bayram hocanın bambaşka bir özelliği var.


Öğrencilik yıllarımda yaşadığım ve hiç unutmayacağım bir hatıramı anlatarak yazımı noktalamak istiyorum:


Günlerden bir gün hiç alışık olmadığımız üzere Bayram hoca dersine çok gecikmişti.


Doğrusu çok merak ettim  ve odasına gittim.


Bir de ne göreyim.


Bayram hoca  benim de çok yakın arkadaşım olan ve fiziki engelli bir  arkadaşımız ile birlikte hüngür hüngür ağlıyorlardı.. Bir süre sonra ikisi de göz yaşlarını silmiş,yüzlerini yıkamış halde derse  geldiler. Ders bitti, teneffüs arasında arkadaşıma sordum:


Neden ağlıyordunuz kötü bir şey mi oldu?


“Evet” dedi oldu ama şimdi “iyiyim” dedi.


Merakımı yenemedim”Ne oldu?” diye tekrar sordum.


Cevabı ilginçti:


“Annem rahatsızlanmış, Çok üzüldüm. Durumu Bayram hocaya anlattım. Dertleştik. Doğal olarak ağladık. Ama şimdi daha iyiyim”dedi.


* * *


Eminim Bayram hocam yeni görevinde çok başarılı olacaktır.


Hiç kuşkum yok ki; üniversitemizin iletişim camiasına o mükemmel ve insancıl iletişim karekteriyle  büyük katkılar sağlayacaktır.


Ama Bayram Hocamın Yozgat MYO’daki öğrencileri, kendileriyle acılarını da gözyaşlarıyla paylaşabilecek bir başka hoca bulacaklar mı? Bundan hiç emin değilim…


Emin olduğum tek şey, MYO mükemmel bir insanı ve deneyimli bir akademisyenini kaybettiğidir.


Bayram hoca önce güzel bir insan,sonra da iyi bir hoca idi.


Ve benim de öğrencilik anılarımın en yetkin aktörü..


O artık, bize o unutulmaz anıları yaşatan Bayram hoca o okulda yani bizim okulumuzda olmayacak artık..


İşte, belki de bu yüzden bu satırları yazarken bir an için  yüreğim yandı,anılarım hayıflandı..


Yüksek okul sonrası üniversite yaşamında iletişim öğrencilerine de nice anlamlı anılar yaşatman dileğiyle yolun açık,başarıların daim olsun sevgili bayram hocam…


 

OKUR YORUMLARI
fatma
18.01.2013 00:56:00

ben 98 halıcılık mezunuyum hocalarımızın hepsi çok iyidiler ALLAH hepsinden razı olsun.ben bir konuya değinmek istiyorum halı tasarım yarışmalarına neden mezun olanlar katılamıyor. en fazla bir yıl önce mezun olma şartı arnıyor bunu gündeme getirirseniz çok sevinirim sadece ben değil bütün mezunlar sevinecektir.

KAMER YANIK KOÇAK
26.10.2010 14:11:00

Erdoğan senin arkadaşın olmaktan ve y.m.y.o HALICILIK bölümünü bitirmekle gurur duyuyorum. Biliyormusun iş yerinde birara ünüversite yıllarına gittim ve o anda BAYRAM hocayla atölye çalışma anlarını yaşadım sanki ve kendi kendime feste acaba Bayram hocamı bulabilirmiyim ve sonra senin güzel haberlerinle kendime geldim gerçekten Bayram hocamız kelimelere sığmaz onu çok seviyoruz ....

ENGİN ÇAVDAR
23.04.2010 08:12:00

O BİR BÜYÜK İNSAN, O BİR BAŞ AKTÖR, O BİR LİDERDİR... HİÇ SEVEMEDİĞİM OKULDA KALMAMIN EN BÜYÜK SEBEBİDİR, ONUN SAYESİNDE KAMU'DA İYİ BİR MEVKİM VAR, SAYIN BAYRAM BAYRAKÇI HOCAM OLMASAYDI BEN OKULU BIRAKIR, İŞSİZ GÜÇSÜZ BİRİSİ OLURDUM. TEŞEKKÜR EDİYORUM BAYRAM HOCAM VE YENİ GÖREVİNİZDE BAŞARILI ALACAĞINIZDAN HİÇ KUŞKUM OLMADIĞINI İLETİYORUM HERKESE... SAYGILARIMLA!

gonca çağlayan
08.04.2010 15:29:00

Yozgat, dağlarının başı karlı,havası gibi insanı da sert olan bir şehir.Ve bu şehirde bir hoca tanır gelen öğrenciler BAYRAM hoca ve her öğrencini bayram hocayla ilgili bir anısı vardır.tesadüfen girdiğim bu site de hocamla ilgili güzel haberler okumak beni çok sevindirdi.Kısacası bayram hocamız zaten hakeden bir insandi.Asıl sevindirici olan da bu bence.

AYŞE GÜÇLÜ DUMAN
18.03.2010 14:25:00

Sizin hakkınızda çok doğru yazmışlar hocam ,hatta burda yazdıklarından daha fazlası vardır.Birde biz ilk öğrencileriniz için yaptıklarınızı bilseler.Atölyeyi bile sizin kurduğunuzu ,sıralarımız,hatta binamız bile yoktu geçiçi halk eğitimde ders yapıyorduk bizimle beraber sizde öğrenci olmuştunuz zordu ama çok güzel günlerdi .Hocam yeni kariyerinizde çookkkk başarılar dilerim.

gizem toraman
11.03.2010 09:35:00

HOCAM SİZİ ÇOK ÖZLEDİK.SİZİN YERİNİZ BİZDE ÇOK DEĞERLİ,ÇOK ÖZEL.SİZİ ÇOO...K SEVİYORUZ...

NİDA HAKAN
09.03.2010 18:34:00

SİZE OLAN ÖZLEMİMİZ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR SİZİ. ÇOK ÖZLÜYORUZ HOCAM

Adınız ve Soyadınız
07.03.2010 14:10:00

söylediklerinize aynen katılıyorum hocamızı çok güzel ifade etmişsiniz onu çok özlediğimizi ve bian önce okulumuzda görmek istediğimizi belirtmek istiyorum onun gibi hocalara bu devirde ne yazıkki çok az rastlanıyor biz hocamızı tekrar okulda görmek istiyoruz....!

SerHAT DurSuN
07.03.2010 00:44:00

halıcılık 1. sınıf öğrencisiyim bize yeri geldiginde abi yeri geldiginde arkadaş yeri geldiginde bi babamızı geri okulumuzda görmek istiyorum.Hocam inşallah en kısa zamanda dönersiniz geri OKulumuza...:(

nida hakan
06.03.2010 00:47:00

şu anbozok ünv halıcılık 2 sınıf öğrencisiyim ve bayram hocamın babamın abimin en yakın arkadaşımı kaybettiğim için çok üzgünüm....evet hocamız bir baba bir arkadaş br abi idi ben yozgatta okula hacam sayesinde katlanıp devam edebildim şimdi mezuniet aşamasındayken ondan daha çok öğreneceklerimiz varken ondan uzak olmak bize haksızlık...hocam sizi çok seviyoruz ve çok özlüyoruz. en kısa zamanda tekrar birlikte olmayı diliyorum size ihtiyacımız var....

mehmet sulayıcı
04.03.2010 21:56:00

Yine erdoğan abi ve yine sıcak dostlukların anlatıldığı bir yazı.Yazıların devamını bekliyorum ve başarılar diliyorum. Yozgattan bana hatıra olarak kalan tek dostuma sevgiler..

Aysun Karayazgan Özberk
04.03.2010 21:10:00

Yozgat Halıcılık M.Y.O öğrencilerinin gerek derslerde gerekse şu anki hayatlarında başarılı olmalarında büyük emeği geçen Bayram Bayrakçı hocamıza yeni görevinde başarılar dilerim.Ne yalan söyleyeyim öğrencileri adına çok üzüldüm,içim burkuldu.Ben şanslı öğrencilerinden biriyim,beni Bayram Hocam mezun etti.Şundan eminimki Bayram Hocam bu yeni görevinde de,tıpkı eski görevinde olduğu gibi başarılı olacaktır hiç şüphesiz.İletişim Fakültesine çok büyük katkılarda bulunacaktır.Ama unutmamamız gereken şudur ki;Halıcılık M.Y.O nun bugünlere gelmesinde büyük emeği olduğudur.Artık HALICILIK M.Y.O BAYRAM HOCADAN MAHRUM KALMIŞTIR.Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum,kalbimizin ve dualarımızın onunla beraber olduğunu bilmesini istiyorum.Sonsuz sevgi ve saygılar...

HATİCE OZAN
01.03.2010 20:26:00

çok değerli canım hocam sizi her geçen gün özlüyorum.sevginizi, babalığınızı çok özlüyoruz halıcılık bölümünün(bu geminin)size çok ihtiyacı var.inşallah tekrar aramıza dönersiniz.yolunuz açık olsun iyilik meleği hep sizinle olsun ellerinizden öperim.

Ümmü Gülsüm ARI
01.03.2010 20:19:00

Hocam sizi çok seviyoruz bizi bırakıp nereye gittiniz :( Sizin gibi değerli bir hocayı kaybettiğimiz için çok üzgünüz sizi çok özledik hocam :(

ÖNER KILIÇ
01.03.2010 20:19:00

SEVGİLİ HOCAM;sıcaklığınızı,şefkatinizi,merhametinizi,çok özlüyorum.inşallah halıcılığa hayat veren sevgili hocamız inşallah aramıza tekrar döner.

Çağdaş YAŞAR
01.03.2010 20:17:00

Bu alanda tek kitabı yazmış olması bile BAYRAM HOCA nın Kalitesini ortaya koymaktadır başka söze gerek yok kaliteli insanlardan bu zamanda çok az kaldı Yozgat MYO Kaliteli bir insanı kaybetti... HOCAM Sizi Gerçekten çok özledik bize baba gibi davranmanızı , yeri geldiğinde arkadaş gibi davranmanızı özledik :(:( yolunuz açık olsun sizi çok seviyoruz...

ferhat kahraman
01.03.2010 18:31:00

bayram hocam geri gel bizi bırakma emegin üzerimizde cok büyük. senin hakkını ödeyemeyiz yetkililer duysun bu ögrencilerin haykırıslarını

İdris Görür
01.03.2010 16:48:00

ben idris şuan yozgat m.y.o halıcılık bölümünü okuyorum.1 ay önce hiç istemedigimiz bir olayla karşılaştık.En çok sevgidimiz BABA bildigimiz hocamız sayın BAYRAM BAYRAKÇI aramızdan ayrılmak zorunda kaldı sebebi nedir bilinmez bir şekilde .Şuan duygularımı ifade etmekte zorlansamda bayram hocanın aramızdan ayrılması çok zorumuza gitmişti.Bayram hoca ögrencisiz yapamaz. çünkü bayram hoca tebeşir kokusu yutmuş bir hocadır .ben şuan halıcılık 2 inci sınıftayım bayram hocanın birikiminde yararlanmak istiyorum .Bayram hoca çok sevilen bir insandır. Hem hocalığıyla,hem babacan tavırlarıyla .bayram hocanın dersinde sıkılmak mümkün mü asla ben bayram hocayı istiyorum. lütfen kimse bizim ışıgımızı kapatmasın .Bayram hocanın derslerimize girmesini istiyorum ve bunu en yetkili mercilerden arz ediyorum .

Doç.Dr.Himmet KARADAL
01.03.2010 16:33:00

Bayram BAYRAKÇI:
1995-1997 yılları arasında Yozgat MYO ve İİBF'de görev yaptığım yaklaşık üç yıl içinde tanımaktan onur duyduğum ve örnek aldığım bir kişilik!
Halıcılık Programında Öğretim Görevlisi iken, A.Ü. İşletme Fakültesi İktisat Bölümünü başarıyla tamamladıktan sonra, Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans sınavlarını birincilikle kazandı ve başarıyla tamamladı!
Bu başarısını engellemek için dönemin yöneticileri elinden geleni yapsa da Bayram Hoca, Prof.Dr.Cihan DURA yönetiminde yüksek lisansını başarıyla tamamladı!
Yüksekokulun en nitelikli öğretim elemanlarındandı. İktisat derslerine girmek istedi. Yönetim uygun görmedi! Motive edilseydi şu anda Doçentlik kariyerini almış iyi bir akademisyendi!
Bayram Hocanın bilimsel araştırma yöntemleri alanındaki bilgisi takdire şayandır!
Şimdi öğreniyorum ki Bayram Hoca Fakülte Sekreterliğine atanmış. Üzülsem mi sevinsem mi bilmem ama, gıyabında çok olumlu bilgiler aldığım Rektör Prof.Dr.İnci VARİNLİ'nin Bayram BAYRAKÇI'yı en iyi şekilde değerlendireceğini umuyorum!
Bayram Hoca, açık, anlaşılır, vefalı, dürüst ve mert bir kişiliğe sahiptir!Bayram Hoca sadece bulunduğu kuruma katkı sağlamakla kalmaz, toplumun her kesimine katkı sağlayan, etkin iletişim kurabilen dönüştürücü liderlik becerisine sahip bir kişiliktir!
Bayram BAYRAKÇI Hoca'nın sahip olduğu bilgi birikimi ve vizyonu çevresine ışık tutar, yeter ki ona fırsat verilsin. Yeter ki geçmişteki engellerle karşılaşmasın! Geri kalmışlığımızın temel nedenlerinden biri de bu tür insanların önünü açamamak değil midir? Bayram Hoca aydın bir insan olduğu kadar, dostluğa ve özellikle de vefaya sadık bir kişiliktir. Kendilerine çalışma yaşamında huzur dilerim...
Doç. Dr. Himmet KARADAL

MEHMET
26.02.2010 10:50:00

YAZILARINIZI ÇOK BEĞENİYORUM YENİ YAZILARINIZI BEKLİYORUM TEBRİKLER ERDOĞAN BEY.

Tülay Koçak
25.02.2010 14:06:00

Nevşehirliyim 98 Halıcılık mezunuyum Bayram hocamızın derslerini gerçekten iple çeker ve dersi anlatma yöntemine hayran kalırdım. Yoğun geçen dersimiz vardı İplerin boyası kimyası felan anlatılırdı. o derslerde bile bir yolunu bulup bizi motive ederdi. Bayram hocayla çok şey kazanan öğrencilerdenim.Bayram Hocama buradan selamlarımı iletiyorum. Ellerinizden öperim Hocam

Zülal - Nevşehir
24.02.2010 17:53:00

Nevşehirliyim HAlıcılık mezunuyum..
Yazıda bahsedilen ve yorum yazan arkadaşlara içtenlikle katılıyorum.. Üniversite biz yozgattan ayrıldıktan sonra iyice gelişmiş.. takip ediyorum.. Yüksekokul grubundan da okuduğum yazıda Bayram Hocamızın genel özellikleri anlatılmış ama o kadar çok anı varki ... Tabiri caizse Türk filmlerindeki babacan karakter vardır ya O olunca hiçbirşeyi merak etmezsiniz Hocamızda aynen öyle işte ,,,
Ama hocamızın derslere katılamayacağını bilmek de üzüntü verici.. Halıcılıka böyle hoca zor gelir..

Yusuf
19.02.2010 16:26:00

Ben Yusuf, inşat bölümü, 2001-2002 mezunuyum, Bayram Hoca bizim Ekonomi dersine girmişti. Hakikaten dersini bir cem yılmaz şov’u izler gibi olurduk. Dersin ne zaman bittiğini anlamazdık. Özellikle güncel konuları, çok iyi takip eder dersle ilgili konulara örnekleri güncel verirdi. Sınıf arkadaşımız aynı zamanda okulda memur olan (şimdi şube müdürü buradan ona da bir selam) Osman abi (Özer) üzerinden çok örnekler verirdi. Bayram hocama yeni görevinde başarılar dilerim.

Gökçe
19.02.2010 15:30:00

Merhaba ben Makine Resim Konstrüksiyon bölümü 2008 mezun’u Gökçe, Bayram hocam bizim Kalite Güvencesi ve standartları dersine girmişti. Hepimiz sevdiği gerçekten süper bir hocadır. Çok farklı ders anlatma tarzı vardı. Ben de bir anımı anlatmak istiyorum. Vizeler bitmişti. Bayram hoca derse girdi, elinde klasiklerden bir roman çok kaliteli bir kalem takımı, sanırım sezen aksunun bir CD ‘si ve vizeden 100 tam puan almış arkadaşımıza yazmış olduğu harika bir mektup vardı. Mektubu arkadaşımıza verdi ve sınıf huzurunda okumasını istedi. Özetle mektupta başarından dolayı arkadaşımı kutluyor, başarılarının devamını diliyor, aldığı hediyeleri ve mektupu iyi saklamasını zira ilerde çocuklarına ve torunlarına gösterebileceği bir onur belgesi olduğunu dolayısıyla iyi saklaması gerektiğini yazmıştı. Yani sınıfta kim 100 puan alırsa o öğrenciye hediyeler alacağını ve mektup yazacağını sınıfta ilan etmişti. Bütün sınıf final sınavında 100 alabilmek için o kadar çok çalışmıştık ki o dönem kalite güvence ve standartı dersinden sadece bir arkadaşımız başarısız kaldı. Bir de Abdullah Doğan çok zeki ve karizmaya sahiptir. Her ikisinin ellerinden öper saygılar sunarım.

Adınız ve Soyadınız
18.02.2010 15:13:00

öncelikle kendimi tanıtayım erdoğan bey size, bende sizin okumuş olduğunuz okulda 1991-95 yılları arasında okudum ama muhasebe bölümünde, bizimde çok sevdiğimiz hocalarımız vardı onlarıda buradan yad etmek istiyorum ve hasretle anıyorum hepsini. bayram hocaya gelince hiç dersimize girmedi hatta gazi üniversitesi YMYO'da halıcılık bölümündeydi bizim zamanımızda sonradan geçtiler erciyes üniversitesine, ben erciyeste olmama rağmen Bayram hocayı tanırdım, yurttaki onun öğrencileri olan arkadaşlardan duyardık zaten namını, bencede güzel bir tercih, şimdiki rektör inci hanımıda bu tercihinden dolayı tebrik etmek gerekir. erdoğan bey yazınız gerçekten bir ahde vefa örneği taşıyor, sonuç olarak bizde bir ahde vefa örneği sergileyelim diye bu yaz temmuz ayında 90-95 yılları arasında okuyanlar özellikle ve tüm mezunları bir araya toplayacak bir etkinlik düzenledik, umarım sizde facebookta ki grubumuza katılıp yozgatta okulumuz mezunu olan ve ulaşamadığımız arkadaşlarında bu etkinliğe katılımını sağlarsınız belki, bu arada her konuda bizden yardımlarını esirgemeyen Abdullah DOĞAN hocamıza da sevgilerimizi yolluyoruz, diğer tüm hocalarımızında ellerinden öpüyoruz saygılar...

facebookta ki grubumuzun linki paylaşırsanız sevinirim.
http://www.facebook.com/event.php?eid=328083729883&ref=mf#!/group.php?gid=140923806213

bu da yapılacak etkinliğin linki
http://www.facebook.com/event.php?eid=328083729883&ref=mf

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ