Erdoğan BUDAK

GÖZLEM

İyi bir fırsattı

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün ziyaretiyle yoğun bir trafik yaşandı Yozgat’ta. Aslında gelişi sürpriz oldu. Yozgat’ta bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere gelmişti Cumhurbaşkanı Sayın Gül.
Yozgat’a 20 yıl sonra gelen ilk Cumhurbaşkanı..
Şöyle bir geçmişe baktığımızda Sayın Gül, 22 Temmuz 2007 seçimlerinden önce Dışişleri Bakanı olarak Sorgun mitingine katılmış. Sorgun’u ‘Termal Turizm merkezi’ ilan etmiş ve bir dizi açılış yaparak Sorgun’dan ayrılmıştı. Bu mitingde Cumhurbaşkanlığı konusununun dile getirilmesinden rahatsız olanlar olduğunu söyleyip “Çankaya benim değil, bütün milletimizin olacak, bütün halka açık olacak. Sadece belli çevrelere değil, tüm millete açılacak” diyerek cevap vermişti. Bu sözler O dönemde CHP milletvekili adayı olarak seçimlere katılan ve “Yozgatlı Lütfullah mı, Kayserili Abdullah mı?” pankartıyla dikkat çeken Lütfullah Kayalar’ın pankartına da cevap olarak algılanmıştı. Sorgun çevresininin milletvekili olduğunu söyleyen Sayın Gül, Sorgunlulara sıcak mesajlar vermiş ve bir adım atmıştı.
Yozgat ziyaretinden önceki iki gün Çorum’u ziyaret eden Cumhurbaşkanı sayın Gül , hemen yanıbaşımızdaki , bizim turizm açısından kendimize pek de pay çıkaramadığımız Alacahöyük’ü ziyaret etmiş ve Çorum’da bir gece de kalmıştı. Çorum Milletvekilleri ve STÖ’lerinin iyi hazırlandığı bu ziyaret çerçevesinde Çorumlular’ın isteği ‘Tren Hattı’nın gündeme alınması çalışmalarına başlanması talimatı verdi. Çorumlulara atılan sıcak adımlar ise meyvesini vermeyi başlamıştı bile..
İlimize sürpriz bir ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Sayın Gül’ün gelişi büyük bir şanstı bence. Ve sıcağı sıcağına değerlendirilmeliydi. Bozok Üniversitesi’nin gelişimi açısından karşılıklı samimi sözler verildi.
Ama Üniversite ve halihazırdaki yatırımlar dışında yeni projeler dile getirilemedi.. Bizim halihazırda destek isteyeceğimiz projelerimiz olabilseydi belki bu konuda destek istenirdi. ‘Gelişim vizyonu’ kapsamında bu gibi durumlarda sunulacak birkaç projemiz olsa fena mı olur?
Cumhurbaşkanı sayın Gül, Sorgun mitinginde olduğu gibi bu sefer Yozgatlı’lara ciddi manada samimi adımlar attı. Yozgat’a yapılacak bütün yatırımların yakından takip etme ve destekleme sözü veren Fahri hemşehrimiz Cumhurbaşkanı sayın Abdullah Gül’e Yozgat’ı unutturmamak ve yeni projelerle dolu adımlarla gitmek gerektiğini düşünüyor ve öneriyorum.
OKUR YORUMLARI
Mehmet Sulayıcı
24.06.2010 18:33:00

Çok değerli arkadaşım, dostum, sırdaşım Erdoğan abi. Yazılarını düzenli olarak takip ediyorum ve Allah izin verirse takip etmeye devam edeceğim. Yozgatta 4 yıllık üniversite hayatım boyunca bir çok şeyi senden öğrendim diyebilirim. Hayat tecrübesi, bakış açısı, metanet...
Yeri geldi güldük, yeri geldi üzüldük yeri geldi kalktık halay çektik :). Ama hepsi güzel birer hatıra olarak kaldı. Unutamadığım günler hep senle geçti. Osman Bey'e de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bizi tanıştırma imkanı sağladığı için ve yeri geldiğinde bana sahip çıktığı için.
Adanadayım şimdi farklı bir memleket, farklı bir ortam. Dur bakalım daha neler göreceğiz. Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler. Selam ve sevgilerle...

aytül altınbezer
21.06.2010 17:02:00

bize emeğini yüreğini veren bayram hocama yeni görevinde başarılar dilerim yeri geldi bizimle öğrenci oldu yeri geldi bizi korudu bu görevide yüzünün akıyla başaracağına hiç şüphem yok allaha emanet olsun 1991 mezunları adına...

Tamer
13.06.2010 09:37:00

sade,net ve çok anlaşilir bir üslubunuz var,sizi okurken yorulmuyorum.başarılar............

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ