Erdoğan BUDAK

GÖZLEM

Fakülte hastanesine destek şart

Üniversiteler için “bacasız fabrika” deyiminin kullanıldığını çoğumuz duymuşuzdur.
Biz, bunu 2006 yılında kurulan Bozok Üniversitesiyle birebir yaşamaya başlamıştık.
Gerçek manada da üniversitenin A’dan Z’ye bir çok alanda konuşulur olması, öğrenci varlığının gün geçtikçe yükselmesi kamuoyunda da gözle görünür durumda. Geçmişteki yazımlarımda da kendi gözlemlerimi bu sütunlara taşımış ve ekonomiden kültüre öğrenci etkisine değinmeye çalışmıştım.
Malumunuz geçtiğimiz haftalarda Üniversitemizin Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin polikliniklerinde hasta kabulüne başlandı. Hiçbir sevke gerek olmadan muayene olabiliyorsunuz. Bu durumdan haberdar olmayanlara ayrıca duyurmak isterim.
Diğer taraftan Araştırma ve Uygulama Hastanesinde henüz resmi açılış yapılmadı ve henüz ameliyat’lar yapılamıyor.
Peki ne bekleniyor sizce?
Tabiiki “Ödenek” ve verilen sözlerin yerine getirilmesi…
Devam eden eksiklikleri tamamlayabilmek için yine paraya ihtiyaç var.
Ödeneklerin ne zaman geleceği ise tam belli değil 2,3 belki de 5 ay.
Ya da başka kaynaklar olabilir.
Mesela, Yozgatlı hayırseverler.
Biri ya da birileri kalkıpta ‘tamam, şu eksiğinizi de ben karşılayacağım’ dese ve yerine getirse hastanenin önünde tam kapasiteyle çalışabilmek için “beklemek” diye bir durum kalmayacak.
Ankara Hacettepe Üniversitesi’nde öğrenim gören Yozgat Tıp Fakültemizin öğrencileri de artık Yozgat’a gelebilecek.
Yozgat’ın milletvekili sayısının 4’e düşeceği 2011’deki genel seçimlerden önce sayın Milletvekillerimizin girişimleriyle de kaynak sağlanabilir. Yozgat, bu konuda elini çabuk tutmalıdır.
Zamanın uzaması bizim aleyhimize olur.
Neden, çünkü çevremizdeki iller boş durmuyor. Hastanecilik anlamında Kırıkkale'ye bölge hastanesi yapılması için çalışma başlatıldı bile.
Kırıkkale ünvanını da bulmuş:
‘43 ilin bağlantı noktası’.
TOKİ tarafından, ihtisas Hastanesi yanına 12 katlı dev bir ek bina yapılıyor. Hastane için 40 bin metrekare yer ayrılmış.
Hedef ise : Çevre illerden yani Yozgat, Çankırı, Çorum, ve Kırşehir’den gelen hastaların Ankara'ya gitmeden Kırıkkale'de tedavi edilmesi. Yani Kırıkkale’ye yeni katmadeğerler yaratılması.
Gözdemiz olan Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin eksikliklerinin tamamlanmasına katkıda bulunulmada gecikilmemelidir.
Bir yanda super donanımlı fakülte hastanesi, öbür yanda ise yapımı Sağlık Bakanlığınca planlanan yeni 2 hastane.. Yozgat, yeni ve modern hastanesiyle İç Anadolu bölgesinde sağlık sektöründe etkin bir konuma kavuşabilir.
Bence, öncelikle şunu yapmak gerekir:
Sayın Milletvekillerimiz, Sivil Toplum Örgütleri ve Hayırseverlerimiz öncelikle ve öncelikle Tıp Fakültesi hastanesinin noksanlarının tamamlanmasına destek vermelidir.

OKUR YORUMLARI
ABDÜLKADİR ÇAPANOĞLU
17.11.2010 11:54:00

Değerli Erdoğan Beyciğim.Yozgat için çok hassas bir konuyu gündeme taşımışsınız.Fakülte hastanesinin tam donanımlı olması bırakın Yozgat'a katmadeğer kazandırmasını önce Yozgatlının yeterli sağlık hizmeti alması konusunda çok yararı olacaktır.Yozgat'ta tedavi olamayan veya tedavi olmaktan çekinenler soluğu Ankara'da almaktadır.Buda hem tedavi giderleri hemde kalacak yer veya gidip gelme yol masrafları ile zaman kaybı açısından çok sıkıntı yaratmakta.Umarım bu makalenizi okuyan veya haberi olan Yozgat'lı hayırsever iş adamlarımız bu konuya gerekli ilgiyi gösterirler.Ben kendi payıma bu güzel yazınızı mail listemdeki tüm Yozgatlı eşdost ve tanıdıklara göndereceğim.İstanbuldan sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ