Merhaba, Ben Erdoğan Budak , bu Youtube videomda, Recep Çetin kardeşimle Yozgat'ın eski yerleşim merkezlerinden Menekşe Evlerini gezeceğiz. Kısa bir zaman içerisinde yıkımına başlanacak bu alanda Millet bahçesi kurulacak. Ayrıntılı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.
İyi seyirler dilerim. 
#YozgatMenekşeEvleri​ #YozgatKentselDönüşüm​ #YozgatToki​ #Toki​ #Yozgat​

MENEKŞE EVLERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM
Şehir merkezinde yapımı planlanan Millet Bahçesi projesinde Toprak Mahsulleri Ofisi bölgesine Toki, 301 konut ve 22 tane iş yeri, 379 araçlık açık otopark yapmayı planlanıyor. Toki konutların yapımına başlayınca, menekşe evlerinin yıkımı başlayacak. Menekşe Evleri hak sahiplerine Toki'nin yapacağı konutlardan her bir kişiye 140 m2 4+1 daire verilecek, konut teslimine kadar 810 TL kira desteği, kiracılara 1620 TL'de taşınma desteği verilecek. 
YOZGAT MİLLET BAHÇESİ
Yozgat Valiliği önü menekşe evlerinin bulunduğu bölge içindeki 52 dönümlük Millet Bahçesi yapım projesi, Toprak Mahsulleri Ofisi bölgesindeki Toki'nin planladığı 301 konut  ve 22 tane iş yeri projesi ile eş zamanlı yapılacak.
YOZGAT MİLLET BAHÇESİ FONKSİYONLAR
Kapalı Alanlar:
1. Millet Kıraathanesi
2. İmam-I Azam Cami (Mevcut Yapı)
3. Kapalı Pazar Yeri
4. Büfe

Açık Alanlar:
5. Millet Bahçesi Giriş Yeri (Meydancık/Toplanma Alanları)
6. Çocuk Oyun Alanları
7. Spor Aletleri - Fitness
8. Kapalı Pazar Yeri Üzeri Açık Spor Sahaları (Tenis Kortu,Basketbol Sahası,Futbol Sahası)
9. Tematik Bahçeler
9.1 "Güzel ve Hoş Kokulu Bahçeleri" ile otsu ve soğanlı türlerden oluşan "Natural-Ornamental Bahçe"
9.2 "Gülizar" yada "Gülistan"/"Nostalji-Gül Bahçesi"
10. Koruluk Alan/ Ağaç Parkı (Yoğun bitki örtüsü ile beslenen bitkisel tasarım)
11. Bahçe Havuzu
12. Cep Otoparklar 
13. Serbest Etlinlik Çayırı- İlişki Amfi
14. Piknik Alanı
15. Kent Donatıları; Kamelya/Dinlenme Alanı - Asma-Germe Örtü
***
Merhaba Ben Erdoğan Budak , Etrafımdaki gördüklerimi sizlerede sunma çabası içerisinde videolar kayda alıyorum. Youtube Türkiye gezdiğim yerleri sizlere gösterebilmem için bir tutkum oldu, bu da bulunduğum yerlerin farklılıklarını , güzelliklerini görmeme sebep oldu. Kanalıma sık sık video yüklüyorum. Youtube kanalımda gezinti , köy hayatı , köyler , yol videoları , doğa , tarih , vlog , Yozgat , Türkiye , Şehirler , anlık olaylar , gözden kaçanlar , gezinti , trekking , höyük , Tümülüs , farklı yerler , gidilemeyen yerler  ve benzeri bir çok video paylaşıyorum. Tabi bunları yaparken ve yayınladıktan sonra gelen yorumlar ile çok mutlu oluyorum. En büyük desteğim sizlersiniz. Abone oluşunuz ve Yorumlarınız ile beni teşvik ediyorsunuz. Sizler kanalıma ücretsiz Abone olup yorum yaparak desteğinizi gösterebilirsiniz !

18/04/2021 08:34
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ