YSMMMO BAŞKANI BULUT: SGK PRİM DESTEĞİ SÜRESİ UZATILMALI

YSMMMO BAŞKANI BULUT: SGK PRİM DESTEĞİ SÜRESİ UZATILMALI

Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Bulut SGK  prim desteğinin pandem şartları nedeniyle mutlaka uzatılması gerektiğini  hatırlatarak  " 6486 Sayılı yasadaki Teşvik İndirimi uzatılmadığı takdirde  İşverenlere  214 tl’lık  ilave bir prim yükü gelecektir.Bu da şirketleri ve esnafı sıkıntıya sokar “dedi.

YSMMMO yönetim kurulu başkanı Ahmet Bulut  konuya ilişkin yazılı açıklamasında aynen şunları dile getirdi :

“ Yozgat da bulunan  esnaf odaları aslında bu konu  hakkında  yazılı sözlü  bildirim yapması gerekmektedir.Esnaf, arkadaşlar her ne olursa mali müşavirine  gidiyor.Her  sivil toplum örgütü kendi meslektaşı için biraz çaba göstermesi gerekir.Ve her fırsattda  şunu söyledim.Değerli vergi mükelleflerimiz sizlerin de bağlı olduğu esnaf odaları var, sıkıntınızı,  derdinizi,  onlara iletin onlar da bağlı oldukları kendi birliklerine  bildirsin.

   6486 sayılı Torba Kanunla 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 81 inci maddesine eklenen ikinci fıkra ile, 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak % 5 puanlık sigorta primi Hazine desteğine ilave olarak prime esas kazanç alt sınırı üzerinden % 6 puana kadar ilave prim indiriminden yararlanma imkanı sunulmuştu.

 Sözkonusu ilave prim indiriminden 51 İl ve 2 İlçe yararlanmıştır ve İlimizde bu illerin içerisindedir. Ancak; ilave prim indirimi 31.12.2020 tarihinde son buldu.Bu genelge ile işverenler SGK primlerini % 6 eksik ödeyerek 214,66-TL asgari ücret ile çalışandan tasarruf sağlama imkanına sahip olmuşlardı.

Tüm Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de yaşanan covid-19 salgını nedeniyle işverenlerimiz büyük sıkıntı içerisindeler.

Ocak ayına ilişkin SGK prim bildirgelerinin son verilme günü 26 Şubat’ta son bulacaktır. İşverenlerimiz için ciddi bir faydası olan bu indirimin uzatılması umudundan dolayı henüz Ocak 2021 bildirgelerini vermemişlerdir. Uzatmanın bir an önce yapılması hem içinde bulunulan zor günlerde bir nebze de olsa desteklenmesi hem de bildirimlerin bir an önce kamuya aktarılmasında büyük fayda sağlayacaktır.

Beyan ve bildirim için kullanılan MUHSGK beyannamesi biz Mali Müşavirler aracılığıyla yapılamaktadır. Bildirimin son günlere kalması işverenlerimiz kadar Özellikle Meslek Mensuplarımızı da yakından ilgilendirmektedir.2020 başında da  aynı konu  aynı kanun için yazıldı ve  yine  böyle   sıkıntıyı yaşadık meslektaşlarım gece  23.59 a kadar  bürolaraında  bekledi. Sanki  ceza verir gibi  bu tür kanun uzatmalarının uzayacak veya uzamayacaksa  erken bildirilmesi iyi olur.MUHSGK zaten tam oturmamış  bir sistem,her ay  ayrı bir sorun verdiği  zaten yetkililer tarafından biliniyor.

Dolayısıyla pandemi koşullarında ayakta durmaya çalışan mükelleflerimiz  ve özellikle biz Mali Müşavirler için büyük önem arz eden bu konuda hükümetimizden çözüm bekliyoruz.

20/02/2021 22:23
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ