YOZGAT TİCARET ODASINDAN YEMEKLİ BASIN TOPLANTISI

YOZGAT TİCARET ODASINDAN YEMEKLİ BASIN TOPLANTISI

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik, düzenlediği yemekli basın toplasında yerel basın mensuplarına  çalışmalarını anlattı.Yozgat organize sanayi bölgesinde gerçekleştirilen istihdam yatırımlarıyla göreve geldikten sonra bugüne kadar 5 bin kişiyi iş olanağını sağladıklarını dile getiren TSO başkanı Çelik, önümüzdeki sene Yozgata yeni yatırımcıları getireceklerini söyledi  

TSO Başkanı Sinan Çelik,  düzenlediği basın toplantısında  OSB’de yapılan ve yapımı devam eden yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Çelik, konuya ilişkin açıklamasında özetle şunları söyledi:

 “İlk göreve geldiğimiz günden bugüne Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak Yozgat’ın bölgede sanayisini ve üretimini birçok ilden daha geri noktada olduğunun il olarak hepimiz farkındaydık. Bizler de bu konu ile alakalı ciddi çalışmalar başlattık ve geçtiğimiz aylarda bunların meyvelerini almaya başladık. Organize sanayi bölgemizde 900’lü Bin’li çalışan sayımızı şuanda 3 Bin’in üzerine çıkarttık. Geçen aylarda temelini attığımız fabrikalarımızın fiziki şartlarının şu anda yüzde 90’ını tamamlamış bulunmaktayız. Önümüzdeki aylarda da makine tesisatları ile birlikte 5 fabrikamızın 2021’in ilk aylarında ya da ikinci ayın ortalarında tesisimizin açılışı olacak. Yaklaşık Bin’e yakın istihdam sağlayarak bu tesislerimizde Yozgat’ın üreten bir şehir olma yolunda hızla ilerlemesine devam edeceğiz.

TSO olarak Yozgat’ta her geçen gün yeni bir yatırımcı çektiklerini vurgulayan Başkan Çelik, “Kısmet olursa önümüzdeki aylarda dediğim gibi fiziki şartları tamamlanan fabrikalarımızın 4-5 aylık gibi bir süre içerisinde makine tesisatları ile birlikte açılışlarını yapmayı planlıyoruz. Bu planlamada da yaklaşık 6 Bin Yozgat insanına yeni iş, aş olanakları sağlanacağını buradan belirtmek isterim. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu yatırımlarla birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçen haftalarda sözleşmesini imzaladığımız yeni bir müjdemiz yeni bir yatırımımız daha var. Tabi iş belirli bir noktaya gelmeden, netleşmeden kamuoyuna bunu duyurmak istemedik. 100 Milyon TL’lik bir yatırım kararı alan Azeri Türk bir kardeşimizin yeni yatırımı ile alakalı bütün resmi sözleşmelerimizi imzaladık. Kısmet olursa Mart ayı gibi yaklaşık 150’ye yakın bir çalışanla birlikte fabrikamız çok hızlı bir şekilde yapılıp 2021’in sonlarına doğru faaliyete geçecek. Yeni yatırımcımızın Yozgat’taki çalışan hedefi 900 kişidir. 850 Milyon TL’lik bir yatırım kararı aldı. Birinci etap olarak 100 Milyon TL olarak duyurmak istiyorum. Yozgat’ımız için hayırlı olmasını diliyorum. Yozgat’ın son 2 yılda aldığı yatırımlara bakarsak son 10 yılda almadığı yatırımları aldı diyebiliriz.”

17/11/2020 20:26
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ