YOZGAT’TA SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZİ EKMEĞE YILIN İLK ZAMMI

YOZGAT’TA SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZİ EKMEĞE YILIN İLK ZAMMI

Yozgat’ta sofraların vazgeçilmezi ekmeğe yeni yılın ilk zammı uygulandı.Yozgatlı fırıncılar personel, kira, un, maya ve kepek gibi ekmek hammaddelerinin maliyetinde yaşanan artışı gerekçe göstererek ekmek fiyatlarını zamlandırdılar. Yozgat’ta 6 lira 50 kuruş’a satılan 210 gram ekmeğin fiyatı 8 liraya çıkarıldı.Yapılan zammın ardından Yozgat’ta 210 gram ekmek 8 lira olurken aynı gramajdaki pide ve parmak çörek de 9 lira oldu.

Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkan Vekili Eyüp Coşkun yaşanan zamda işçi sigorta maliyeti, un fiyatları ve diğer hammadde malzeme fiyat artışının etkili olduğunu belirtti.

Coşkun, “Bütün maliyetler arttığı için il merkezi ve ilçeler dahil tüm fırıncılar bizden talepte bulundular. Çevre illerdeki ekmek fiyatları ve girdi maliyetlerini hesaplayarak fiyat belirledik. Fırıncılarımız 10 lira olmasını talep ettiler lakin biz fedakarlık yapmalarını istedik ve 8 lirada karar kıldık” diye konuştu.

Esnaf temsilcileri fırıncı esnafının fedakarlık yaptığını savunurken, Yozgatlı vatandaşlar ise yapılan zammın fazla olduğunu ve bu fiyatlarla sofraya koyulan ekmeği almakta zorlanan vatandaş sayısının arttığını belirttiler.

Bazı vatandaşlar ise birçok ilde Belediye bünyesinde Halk Ekmek üretildiğini ve bu sayede halkın daha ucuz ekmek yediğini hatırlatarak Yozgat’ta da Halk Ekmek üretimi talebinde bulundular.

23/01/2024 04:33
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ