YOZGAT KENT MERKEZİNDE BALIKÇI ESNAFI DENETLENDİ

YOZGAT KENT MERKEZİNDE BALIKÇI ESNAFI DENETLENDİ

Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri perakende satış noktalarını denetledi.İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri kentte balık ve deniz ürünleri satışı yapan esnafa yönelik denetim gerçekleştirdi.

Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü kontrol ekiplerince yapılan denetimlerde 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında satışa sunulan balıkların türleri, boy limitleri ve zaman yasakları incelendi.Yapılan kontrollerde limit altında balık satışı tespit edilmedi.

Denetimlerde Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince tezgah ve çevre temizliği, gıda hijyen kuralları ve balık tazeliği konularında da ekipler incelemelerde bulundu.
İşletmelerde, acil tedbir gerektirmeyen ve halk sağlığını doğrudan etkilemeyen uygun olmayan durumlar hakkında bilgilendirme yapılarak idari işlemler gerçekleştirildi.

Su ürünlerinin neslinin korunması, sürdürülebilirliğinin sağlanması, kaçak avcılığın önlenmesi, balık stoklarının korunması ve vatandaşların güvenli ve kaliteli gıdalara ulaşabilmesi için denetimlerin yıl boyunca kesintisiz olarak devam edeceği belirtildi.

15/02/2024 04:11
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ