ÖNGEL ,YOZGAT KADIN GİRİŞİM  ve ÜRETİM KOOPERATİFİNİ KURUYOR

ÖNGEL ,YOZGAT KADIN GİRİŞİM ve ÜRETİM KOOPERATİFİNİ KURUYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hemşerimiz Fuat Oktay’ın Yozgat başta olmak üzere 81 İl’de Kadın Kooperatiflerinin artması yönündeki hayaline, kentimizde Ruziye Öngel isimli genç bir girişimci hanım  ekibiyle birlikte  ortak oldu.

Bir süredir çalışmaları süregelen ve ilimiz merkezinde oluşturulması yönünde çalışmaları hız kazanan Kadın Girişim, İşletim ve Üretim Kooperatifinin resmi prosedürleri tamamlanma aşamasına geldi . Kooperatif Başkanı Ruziye Öngel misyonlarının Yozgat’ta üretimi ve kalkınmayı artırmak yönünde olduğunu söyledi.

Öngel, Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde Yozgat kadınlarının üretime ve istihdama katılmasını teşvik ederek aile ekonomisine katkı sağlamalarına imkân tanımak istediklerini belirtti.

“BÜYÜKLERİMİZ KADINLARIMIZIN YANINDA”

Kadın Girişim, İşletim ve Üretim Kooperatifinin kurulması yönünde çalışmalara başladığı andan itibaren İl Yönetiminden birçok isimden büyük destek gördüklerini söyleyen Ruziye Öngel;” Vatanın kahraman, toplumun fedakâr kadınlarının her işin üstesinden gelebileceğini düşünerek böyle bir yola çıktık. Sayın Valimiz Ziya Polat ve Belediye Başkanımız Celal Köse Beyin destekleriyle baş koyduğumuz bu kutlu yolda hedeflerimize ulaşacağımıza canı gönülden inanıyorum. İl Defterdarımız Kıymetli Üstadımız Sayın Erdoğan Yıldıraner’in  önerisi ve bilgileri doğrultusunda, Ticaret İl Müdürümüz Sayın İbrahim Aktaş’ın  talepleri ve katkılarıyla, Fuat Oktay Ağabeyimizin göreve geldiği ilk günden itibaren vatan millet ve memleket aşkıyla kurduğu; üretim, istihdam ve kalkınmaya yönelik kooperatifleşme hayaline, kooperatifleşerek ortak olmak istedik” dedi.

“KADINLARIMIZ İÇİN GÜÇLÜ BİR KADRO KURDUK”

Kendisi de genç bir kadın girişimci olan Ruziye Öngel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın kadınlarında ülke istihdamında yer almasından ve kadın kooperatiflerinin artmasından büyük bir mutluluk duyduğunu öğrendiğini andan itibaren Yozgat’ta da Girişimci Kadınların destekleneceği kooperatif için derhal kolları sıvadıkarını  bildiren Öngel:” Anadolu kültüründen ödün vermemiş, kendini geliştirmiş, aktif, genç ve donanımlı bir kadro oluşturduk. Oluşturduğumuz bu güçlü kadroyla Yozgat’ta kadın eli değmiş ürünlerimizin patent ve menşei çalışmalarında canla başla çalışacağız. Kadınlarımızın kendi imkânlarıyla ürettikleri ürünleri ve onların üretim yönündeki fikirlerini desteklemek ve yanlarında olmak birincil görevlerimizden olacak. Birçok işletmeyle yakın temas halinde olarak girişimci kadınlarımızın çalışmalarını ve ürünlerini seri üretime taşımak onlara satış pazarı bulmak ise başlıca hedeflerimiz içerisinde. Kooperatifimiz yapacağı bu çalışmalar ile Yozgat’ın üretim ve istihdamına teşvik sağlayarak gerek il içerisinde gerekse il dışında ulaşacağı kapsamlı pazarlarla Yozgat’ımızı marka haline getirmek için durmaksızın çalışacaktır” şeklinde konuştu.

“KADINLARIMIZLA BİRLİK OLACAĞIZ”

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA)’da görev alması sebebiyle girişimci kadınlarla birebir temas halinde olarak kendisini bu yönde geliştirmiş olan Ruziye Öngel;” TİSVA ile yürüyerek girişimci kadınlarla çalışmayı meslek edinmiş biriyim. Tecrübelerim ve düşüncelerim ile hem kooperatifimizin büyümesi hem de kadınlarımızın güçlenmesi için elimden geleni yapacağım. Bu işi Yozgat ve Yozgatlı için yapıyoruz. Kooperatifimizin kurulması sonrası hayalimiz her kesimden vatandaşla birlik ve beraberlik içinde olmak. Kadınlarımızda bu süreçte bizlere inşallah büyük destekler verecektir. Bu birliğimizi sağlamamız için tüm kadınlarımızın taleplerine açığız ve desteklerini bekliyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

10/06/2021 22:06
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ