YOZGAT-İSTANBUL AKTARMASIZ HIZLI TREN SEFERLERİ BAŞLADI

YOZGAT-İSTANBUL AKTARMASIZ HIZLI TREN SEFERLERİ BAŞLADI

İstanbul- Yozgat- Sivas arasında aktarmasız Yüksek Hızlı Tren seferleri başladı. Ekspres seferlerle İstanbul-Yozgat  arası seyahat  6 saat ,İstanbul Sivas arası da 7 saat sürecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas-İstanbul aktarmasız Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin 4 Mayıs'ta başlayacağını belirtmişti. İstanbul -Yozgat- Sivas Yüksek Hızlı tren hattı bugün, düzenlenen bir törenle Söğütlüçeşme istasyonundan saat 08.40'ta hareket ederek ilk seferini gerçekleştirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz  da  2002-2023 yılları arasında demir yollarında ciddi yatırımlar yapıldığını belirterek konuya ilişkin özetle şunları söyledi :

"İyileştirme, yenileme ve kalkınma hamlelerini gerçekleştirdik. Ana yurdumuzu demir ağlarla örülmesine, vizyonuna sahip çıktık. 22 yıl içinde demir yollarına 57 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdik. Demir yollarımızı tamamen elden geçirdik ve yeniledik. 2002 yılında 10 bin 948 kilometre olan hat uzunluğumuzu, 13 bin 919 kilometreye yükselttik, 2 bin 251 kilometre hızlı tren hattı inşa ettik. Ülkemizi yarım asırlık hayalimiz olan yüksek hızlı tren işletmeciliğiyle tanıştırdık ve Avrupa'da altıncı, dünyada da sekizinci hızlı tren işletmeciliğini yaptık.İlk olarak 2009 yılında faaliyete geçirdiğimiz Ankara-Eskişehir yüksek hızlı tren hattını, sonrasında Ankara-Konya, Ankara-İstanbul hatları takip etti. Son olarak 26 Nisan 2023 yılında Ankara-Sivas hızlı tren hattını açtık. Ankara-Sivas hızlı tren hattıyla Ankara-Sivas arasındaki mesafe 603 kilometreden 405 kilometreye, 12 saatlik yol süresini de 2 saate indirerek Ankara-Yozgat arasını da bir saate düşürdük. Hattımızda Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızelili, Sivas bulunmaktadır."

05/05/2024 09:18
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ