YOZGAT’IN MARKA DEĞERLERİ BİRER BİRER  KAYBOLUYOR

YOZGAT’IN MARKA DEĞERLERİ BİRER BİRER KAYBOLUYOR

Yozgat kent merkezinde uzun yıllar hizmet veren ve marka değerine sahip bulunan gözde işletmeler birer birer kapanıyor. Ülkü Kırtasiye,Arzum Lokantası ,Kebapcı Ali’nin lokantası derken şehrimizde 69 yıllık mazisi olan  tarihi İstanbul lokantası da  ekonomik sorunlar yüzünden ocağını söndürmek zorunda kaldı. Kentimizin  belleğinde simgeleşerek önemli yer edinen marka işletmelerin özellikle ekonomik sebeplerden dolayı kapandığı bildirildi.

Yozgat’ın sembolleri arasında olan ve yıllarca  şehrin yerel lezzetlerini üreten kebapçı ve lokantaların birer birer aralıklarla  kapanması Yozgatlılar arasında üzüntü doğuruyor.

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da küresel markalar ve hazır gıdalar yerel lezzet durağı olan lokanta ve kebapçıları olumsuz etkilemeye devam ediyor.Restoran zincirleri, dükkan kiraları ve ucuz hazır gıda tüketiminin artması da Yozgat’ın yerel lezzeti tandır ve desti kebabı üreten işletmelerin zararına neden oluyor.

Kentimizdeki marka değerlerin akıbetleri konusuna  dikkat çeken Eczacı Mehmet Ali Çakır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yozgat’ın sembolleri birer birer eksiliyor maalesef. Önce Ülkü Kırtasiye, sonra Kebapçı Ali diye başlayan ve yolculuğuna Mehmet ve Oğulları Fahrettin ve Ali diye devam eden kebapçımız ve şimdide İstanbul Lokantamız kapanıyor” ifadelerini kullanarak üzüntüsünü dile getirdi. Eczacı Çakır’ın paylaşımına yapılan çok sayıda yorumlarda da Yozgatlıların yerel esnafı ve yerel değerlerini koruyamadığı serzenişleri dile getirildi.

30/01/2024 04:37
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ