YOZGAT’A 21 YILDA 9 BARAJ İLE 6 GÖLET KAZANDIRDIK

YOZGAT’A 21 YILDA 9 BARAJ İLE 6 GÖLET KAZANDIRDIK

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta  yazılı bir açıklama yaparak DSİ’nin Yozgat bölgesinde gerçekleştirdiği yatırımlar konusunda ayrıntılı bilgiler sundu..Yozgatta son 21 yılda 9 baraj ile 6 gölet kazandırıldığını belirten Mehmet Akif Balta   “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 21 yılda Yozgat’ta inşa ettiğimiz 26 sulama tesisi ile 267 Bin 40 dekar tarımsal araziyi sulamaya açtık.” dedi.

Yozgat’ta refah düzeyinin artması için son 21 yılda; 122 adet Tesis ile 16 Milyar 961 Milyon 86 Bin TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta , Yozgattaki baraj ve göletlerin su kapasitesinin 160,15 milyon m³’e ulaştığını söyledi .

Yozgatlı çiftçilerin tarımsal arazilerini büyük bir emek ve özveri ile değerlendirdiklerini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta , “Yozgat’ın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda 6 baraj, 2 göletin yapım çalışmaları devam ediyor. Bu baraj ve göletlerin tamamlanması ile 143 bin 900 dekar tarımsal araziyi daha sulama suyuna kavuşturmayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Balta yazılı açıklamasını şöyle sürdürdü :

“Diğer taraftan son 21 yılda tamamladığımız 3 adet içmesuyu tesisi ile yaklaşık 261 bin 77 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan, yıllık 17,50 milyon m³ içmesuyu temin ediyoruz.

Ayrıca; Yozgat’ta taşkın riskini azaltmak için son 21 yılda tamamlanan 72 adet taşkın koruma tesisi ile Yozgat şehir merkezi, 66 adet yerleşim yeri ve 22 bin 800 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 19 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Hayata geçirdiğimiz taşkın koruma tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızı ve toprağımızı güvence altına alıyoruz.” dedi.

Açıklamasında Yozgat’ta son 21 yılda 1 Adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi işletmeye alınarak yıllık 10,95 milyon kiloWatt.saat enerji üretimi sağlandığını ifade eden Genel Müdür Mehmet Akif BALTA; “Kurulu gücü 3,05 MW olan bu tesisler sayesinde Milli Ekonomimize, yalnızca enerji alanında yıllık 23 Milyon TL katkı sunuyoruz.Şu an planlama ve projelendirme safhasında olan 1 adet HES ile de Ülkemizin enerjisine güç verecek olmaktan heyecan duyuyoruz. 31 Aralık 2023 tarihi itibariyle yaklaşık 4 bin 560 hanenin enerji ihtiyacını Yozgat’ta kurulu HES’lerle karşılıyoruz.” dedi.

DSİ Genel Müdür Mehmet Akif Balta açıklamasının son bölümünde ise şunları söyledi ;

“Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak hayata geçirdiğimiz projeler hakkında değerli Yozgatlılardan, özellikle de tesislerimizden birebir faydalanan çiftçilerimizden almış olduğumuz olumlu geri dönüşler bizi ve ekibimizi motive ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ekonomik gelirimizi artıracak, milletimizin refah düzeyini yükseltecek, özetle “Türkiye Yüzyılı” idealimizi perçinleyecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

31/03/2024 01:46
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ