YERKÖY’DE SUSUZ TOPRAKSIZ BİTKİ ÜRETİM TESİSİ KURULUYOR

YERKÖY’DE SUSUZ TOPRAKSIZ BİTKİ ÜRETİM TESİSİ KURULUYOR

Ankara’da yaşayan Yerköylü iş adamları Abdurrahman Yılmaz ve İliyaz Dağ Yerköy’ün bitki kenti olmasını hedeflediklerini belirterek, Teknolojik Susuz Topraksız bitki üretim tesisi için çalışmalar hızlandırıldı.
Yapılacak olan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Abdurrahman Yılmaz; Son teknoloji olan susuz, topraksız bitki üretim tesisi için çalışmalarımız devam ediyor. Tamamı yerli ve milli olan bu tesislerde en az 45 kişiye iş istihdamı sağlamakla bitlikte İlçemize nadir bulunan bu dev yatırımı kazandırmış olacağız” dedi.
Abdurrahman Yılmaz, Botanik bitki bahçesinde Tıbbi Aromatik bitkilerden, Lavanta, Kekik, Adaçayı, Yeşillik çeşitlerinden, Hardal, Ispanak, Nane yaprağı, Mizuna, Taze Baharatlardan, Fesleğen, Kekik, Reyhan, Limon çiçeği, Tarhan otu, Frenk soğanı, Kekik, Frenk maydanozu, Taze nane ve Adaçayı’nın yanında bir çok bitkinin yetiştirilebileceğini açıkladı.
Yılmaz, Yerköy Yüzüncü Yıl Mahallesi 384 Ada 46 parsel üzerine kurulması planlanan, 3 adet ayrı ayrı 10 bin m2 üretim alanına sahip ve toplamda 30 bin m2 ‘lik Özel Teknolojik Susuz Topraksız bitki üretim tesisi için Yüzüncü Yıl Mahallesi 384 Ada 46 parsel içerisde Bulunan yılın 12 ayı sürekli üretim yapmak , her bir tesis için 15 Çalışan toplamda 45 Çalışanla bitki üretimi yapmayı planlamak Amacı İle 3 adet toplam 30 bin m2 ‘lik alana ihtiyaç duyulmakta ve kiralama veya satın almak üzere gerekli kurumlara başvuru yapmış bulunmaktayız. İnşallah yer tahsisimizin ardından Yerköy'ün Bitki Kenti Olması için çalışmalarımızı kısa zamanda tamamlayarak bu tesisleri İlçemize kazandıracağız” dedi.
Orhan EKİNCİ / yerköy Haber 
26/11/2020 18:09
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ