VALİ’DEN ‘HER İLÇEDE KADIN KOOPERATİFLERİ KURULSUN’ TALİMATI

VALİ’DEN ‘HER İLÇEDE KADIN KOOPERATİFLERİ KURULSUN’ TALİMATI

Yozgat Vali Ziya Polat  İl İstihdam Kurul Toplantısında  İl Ticaret Müdürüne ‘Yozgatın her ilçesinde kadın kooperatiflerinin kurulmasına ilişkin talimat verdi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda  İŞKUR İl Müdürü Taner Yıldız, İŞKUR’un çalışma programları hakkında ayrıntılı bilgiler sundu.

İŞKUR tarafından yapılan istihdam sunumu sonrası konuşan  Vali Ziya Polat,Her ilçede bir kadın girişim kooperatifi kurulmasını önererek  konuya ilişkin şunları söyledi :

”Girişken, üretmeye yönelik kadınlarımızı seçelim.Her ilçemize uğrayın. Kaymakamlarımızı başkanlarımızı ziyaret edin. Bu kadın girişim kooperatiflerimizi kuralım.Girişken,üretmeye yönelik kadınlarımızı  seçelim. İŞKUR ile ilçelerimizde kadınlarımıza kurs verip onları üretime yönlendirmek lazım. Kadınlarımız üretime girerlerse biz bu işin altından inşallah kalkarız. İlçeye has ürünler üretilebilir. Belki Yozgat’ta bir üst birlik olarak bir konak ayarlanabilir. Tarım Kredi Kooperatifleri kadınlarımızın ürettiği her şeyi direk alıyor. Satın alacak ürün bulamıyorlar. Mesela şu an Çekerek’te ürün bulunamıyor. Tarım Kredi Kooperatifleri büyük bir şirket. Onlar alım yaparlarsa satışta da sıkıntı çekmeyiz. Belediyelerimizin bize destek olmamız lazım. Başkanlarımızla oturup konuşuruz. Bu sene ilk yapacağımız iş her ilçede bir kooperatif kurmak. Tüm kamu binalarımız kadınlarımızın emrinde. Üretmeden olmaz. Üreteceğiz. Para verebiliyoruz, kurslar açabiliyoruz. Zaten bizim il dışında yüz binlerce hemşerimiz var. Onlarla irtibata geçsek onlar bile ürünlerimizi satar. Her ilçemizin derneği var. Herkes yerel ürünlerin peşinde”

25/01/2021 21:24
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ