ÜRETİME YÖNELİK PROJELERLE EKONOMİYE KATKI VERECEKLER

ÜRETİME YÖNELİK PROJELERLE EKONOMİYE KATKI VERECEKLER

Yozgatın  sosyal ve aktif isimlerinden  Özgür Karslıoğlu, kentimizdeki bir gurup bayanları biraraya getirerek oluşturduğu Anadolu Kadınları Dayanışma Derneğine  start verdi. Anadolu kadınlarının sesi  ve üretim merkezi olacağı bildirilen Anadolu Kadınları Dayanışma Derneği kent merkezindeki  Hüzni Baba Konağında çalışmalarına başladı.Anadolu Kadınları Dayanışma Derneğinin resmen kurulup faaileyete geçmesi nedeniyle Hüzni Baba konağında bir tören düzenlendi.  CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar, İYİ Parti İl Başkanı Metin Özışık,dernek yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldığı törende Derneğin pazarlamayı düşündüğü ürünlerin tanıtımı da yapıldı.

Törende bir konuşma yapan Anadolu Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Özgür Karslıoğlu, Derneğin Yozgat’ta üretime ve istihdama yönelik çalışmalar yapacağını belirterek Köy-kent projesinin Yozgatta da işlerlik kazandırılması gerektiğini ifade etti.Başkan Karslıoğlu,konuşmasında şunları söyledi :

“Pandemi sürecinde yaşadığımız şu günlerde Yozgat halkı, bürokrasisi, sivil örgütleri, belediyesi ile birlikte güç birliği yapmak, memleketimiz için kaçınılmaz olmuştur.Ekonomik sıkıntı Yozgat’ta kendisi bu dönemde daha da belli etmiştir.Bu nedenle, kırsal kalkınma, kırsal alanlarda yaşayan halkın refah düzeyini iyileştirerek göçü önlemek, bu alanlarda tarıma dayalı kalkınma ve sanayi üretimi tek başlarına yeterli olmadığından dolayı turizm, alternatif kalkınma aracı olarak değerlendirilmelidir.Yozgat ilinde bulunan termal tesisler, kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerimiz vardır .Bunun bilincine erişmeli, bu bilincin yeterince geliştirilmesi için fırsatlar kırsal turizme olan ilginin artmasına yönelik kullanılmalıdır. 

Özgür  Karslıoğlu  daha sonra  şöyle konuştu:

“Anadolu Kadınları Dayanışma Derneği olarak, bizler işsizlik kaynaklı göçü önlemek için kadınlara iş istihdamı sağlamak, destek olmak, bunu hep birlikte tüm kurumlarla birlikte projeler dahilinde gerçekleştirmek amacındayız.  Türkiye’nin ve memleketimizin daha güçlü durabilmesi için geleceğimiz olan gençlerimizi yetiştiren ailelerimizin ayakta kalması gerekiyor. Bunun da temeli kadınlarımıza maddi yönden destek verilerek aile yapıları korunarak sağlanabilir.  Öncelikle hedefimiz ürün üretmek değil, elimizde olan mevcut ürünlere pazar imkanı sağlamak olmalı. Yozgat’a yapılacak olan yatırımları kadın odaklı olması gerekiyor çünkü Türk aile yapısının korunması ekonomik etkenlere oldukça bağlıdır. Aynı zamanda pandemi süreci bizlere endüstriyel ürünlerden çok, doğal gıdaların önemini de hatırlattı. Doğanın, doğal güzelliklerin insanların daha çok ilgisini çekmesi, evlere kapanmamızdan dolayı doğmuştur. Bu da bizlere kırsal kesimlerde turizm yapma imkanı vermiştir.   Bu nedenle, kırsaldaki kadınlarımızdan başlayarak turizm odaklı kaynaklar yaratılmalı Köykent projesi bu süreçte yeniden gündeme gelmeli ve uygulanmalıdır”

01/04/2021 22:32
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ