TRAKTÖR ÜRETİCİSİ ÇOCUKLUK HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ

TRAKTÖR ÜRETİCİSİ ÇOCUKLUK HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ

Yozgatlı traktör üreticisi Mehmet Şimşeker yatırımlarını büyüterek sektöründe emin adımlarla ilerliyor.Hemşerimiz traktör üreticisi Mehmet Şimşeker kendi hayali ve kendi markasıyla ürettiği traktörlerle yerli ve milli sanayimize önemli katkılar sunuyor.

Kendi imkanlarıyla çocukluk hayalini gerçeğe dönüştüren Mehmet Şimşeker, ürettiği traktörlerin şanzıman, diferansiyel ve dişli gibi önemli parçalarını kendisi dizayn ediyor.

Yozgatlı traktör üreticisi, sanayici Mehmet Şimşeker üretilen traktörlerin renk, kabin, gösterge paneli ve diğer dış dizaynlarını da kendisi çizip tasarlayarak üretim sürecini yönetiyor.

Sektörde kısa zamanda markalaşmayı başaran ve Türkiye’nin yerli ve milli üretimine katkılar sunan Şimşeker, sektördeki yatırımlarını da büyütmeye devam ediyor.

ÇOCUKLUK HAYALİYLE BAŞLADI

Traktör üreticisi Mehmet Şimşeker başardığı işlerin temelinde çocukluk hayalinin yattığını vurgulayarak traktör ve römork bayiliği yapan bir babanın yanında çocukluktan beri babasının sattığı traktörleri üretme hayalleri kurduğunu söyledi.

Şimşeker, “Babamın traktör bayiliği yaptığı bu süreç çocukluk hayalim olan kendi markamı oluşturma yolunda bana birer üniversite oldu. Edindiğim bu tecrübeler ışığında artık kendi markamı oluşturma vakti geldi dedim ve traktör bayiliğini 2013 yılında bıraktım” dedi.

DÖNÜM NOKTASI OLDU

Traktör üreticisi Mehmet Şimşeker, 2017 yılının kendisi için dönüm noktası olduğunu ifade ederek 2014 yılında marka tescili alıp 3 yıl da saha analizi çalışmaları gerçekleştirdikten sonra ilk traktörünü 2017 yılında üretmeyi başardığını belirtti.

Mehmet Şimşeker, “Ürünlerimizi çıkartmadan önce tarla ve bahçe çiftçilerinin beklentilerini göze alarak şanzıman ve dişli dizilimini bizzat kendim tasarladım. Ürünlerimiz uluslararası standardizasyon kuruluşu TUV’den başarıyla geçerek ‘Tip Onay Karayolları Uygunluk Belgesi’ni almaya hak kazandı” dedi.

İHRACAT YOLCULUĞU

Yozgatlı traktör üreticisi Mehmet Şimşeker, ürettiği traktörlerin yurtiçinde ciddi alıcılar bulmasının ardından ihracat hedefine yöneldiklerini ifade etti. Tarım ülkesi olan Türkiye’de yerli ve milli traktörleri Türk çiftçisinin hizmetine sunmanın mutluluğuyla ihracata yöneldiklerini anlatan Şimşeker, “ Türkiye’de 50 beygir ürünlerimiz yurdun çeşitli bölgelerinde alıcı bulurken, 65 beygirden 90 beygire kadar olan ürünlerimiz ise bu zamana kadar başta Libya, Sudan ve Gana gibi Afrika ülkelerine ihraç edildi” diye konuştu.

KESKİN’DE BÜYÜYECEK

Traktör üreticisi Mehmet Şimşeker, kendi adını taşıyan traktörlerin üretimini Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde sürdürme kararı aldıklarını bildirdi. Sanayici Mehmet Şimşeker, ülkenin orta noktalarından olan Kırıkkale’de fabrika inşaatı başlattıklarını ifade ederek, “Lojistik ve satış sonrası hizmetleri göz önüne alarak böyle bir yatırım yaptık” dedi.

Keskin’deki tesislerde ilk etapta çıkacak olan 50 ila 115 beygir gücü aralığındaki traktör ve römorkların bir kısmını yurt içine yeni bayiler oluşturarak bayilere kalan kısmını ise yurt dışı ülkelere ihraç etmeyi hedeflediklerini aktaran Şimşeker, “Markamıza ilgi oldukça yüksek ve çiftçilerimiz bizden yeni ürünler bekliyor. Ben de sahadan gelmiş olmanın avantajı ile ürünleri tasarlarken onların gözüyle bakıyorum. Bu bakış açısı haliyle ortaya güzel işler çıkmasına vesile oluyor” şeklinde konuştu.

İSTANBUL’DAN YÖNETİYOR

Mehmet Şimşeker, kendi adını taşıyan traktör markasının Anadolu’dan doğduğunun altını çizerek, Anadolu’nun kalbinde üretime devam ederken tüm bu süreci de İstanbul’dan yöneteceklerini belirtti.

Mehmet Şimşeker, “ Yönetim İstanbul’dan üretim Keskin’den olacak şekilde emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Her şeyi devletten beklemenin doğru bir politika olmadığını da vurgulayan Şimşeker, “Her şeyi devletten beklemiyoruz. Fabrika inşaatımızı ve üretim hatlarını kurarken devletimizden herhangi bir teşvik almadan ve banka kredisi dahi kullanmadan kendi emeklerimizle bu yatırımı yaptık. Ülkemiz adına hayırlı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

( Mustafa Tek / Yöre Haber )

11/01/2024 23:15
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ