TKDK’DAN 48 PROJEYE HAYAT VEREN HİBE DESTEKLERİ

TKDK’DAN 48 PROJEYE HAYAT VEREN HİBE DESTEKLERİ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yozgat İl Koordinatörlüğünün 48 adet projesi sözleşme imzalama hakkına sahip oldu. Sözleşme imzalama hakkına sahip olan 48 projenin 12.626.770 TL, hibe tutarı ise 8.207.400 TL olarak gerçekleşti. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Yozgat İl Koordinatörü Selim TÜRKER “Proje sahiplerimiz önümüzdeki günlerde sözleşmelerini imzalayarak yatırımlarına başlayacaktır. Açıklanan başvurular birinci grupta olanlardır. Kurumumuzda incelenmesi devam eden 159 projemiz daha bulunmaktadır. Yozgat İl Koordinatörlüğünde, bu projelerin de gerçekleşmesi ve hızlı bir şekilde ödemelerinin yapılması için hafta sonları dâhil yoğun bir mesai gerçekleştirilmektedir. 

Projelerimiz arasında bizi heyecanlandıran ve Yozgat’ta yatırımcılarımıza örnek oluşturabilecek projelerimiz mevcuttur. Bu projeler sayesine tarım alanlarımızda tıbbi aromatik bitki çeşitliliği artmakta, çiftçimiz birim alandan daha fazla kazanmaktadır. Ayrıca modern ve yeni tarım alet ekipmanlarına da kavuşmaktadır. 

Birinci grupta 46 adet tıbbi aromatik bitki projesi, makine garajı projesi ve ilimizde ilk kez aldığımız su ürünleri yetiştiriciliği (alabalık) projesi bulunmaktadır. Makine garajı sistemi daha çok Avrupa da uygulan bir sistemdir. Bu projeye üretici birlikleri ve kooperatifler başvuru yapabilmektedir. SINIRLI SORUMLU ILISU TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ Yozgat ilinde yeni kurulan bir kooperatiftir. Kooperatif ILISU-MAKİNA PARKI KURULMASI adında bir proje hazırlamış ve çağrı döneminde tarafımıza sunmuştur. Proje kapsamında birim fiyatı yaklaşık 2.700.000-TL tutarında 1 adet silaj makinası ve 950.000-TL tutarında 1 adet biçerdöver bulunmaktadır. Kooperatif bu ekipmanlar sayesinde hem bölgeye hizmet edecek hem de makinaların çalışması ile para kazanma imkânı bulacaktır. Çekerek barajında ise 1 adet kafes balıkçılığı projesi hayata geçecektir. Bu proje Çekerek barajında diğer yatırımcılar için bir örnek oluşturacaktır. Bu projelerimizin yeni yatırımcılarımız için örnek teşkil etmesini ve Yozgat’ımıza hayırlı olmasını temenni ederim.”  

19/10/2020 21:16
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ