SORGUN TSO’DAN ‘TERMAL TURİZM’ ÇALIŞTAYI

SORGUN TSO’DAN ‘TERMAL TURİZM’ ÇALIŞTAYI

Sorgun TSO Başkanı Üzeyir Arslan, Çalıştay toplantısında yaptığı açılış konuşmasında ilçede büyük potansiyele sahip jeotermal sıcak suyun önemine değindi.
Arslan, “Türkiye’nin dört bir yanından gelen sektöre hakim katılımcılarımızla yaptığımız odak gurup çalışmaları neticesinde Sorgun Termal Turizm potansiyelinin artırılmasını hedefliyoruz. Yıllardır göç veren Yozgat’ımız, termal turizmin gelişmesi, yüksek hızlı tren yolunun hizmete girmesi ve havaalanının açılmasıyla göç almaya başlayacaktır.”diye konuştu.
Yozgat Vali Yardımcısı İzzet Ercan’da, “İlçelerimizin çoğunda termal su kaynakları var. Bunları iyi değerlendirmeli, iyi tesisler yapmalıyız. Yaptığımız bu tesisleri de yemek, eğlence, spor, kültür gibi diğer turizm sektörleriyle entegre etmeliyiz.” dedi.
Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci de termal kaynaklardan daha fazla yararlanılması için ilçede konaklama sektörünün gelişmesi gerektiğini anlattı. Doğu illerini batıya bağlayan kara yolunun Sorgun’dan geçtiğini, bu yolu günde ortalama 15 bin aracın kullandığını vurgulayan Ekinci, “Böyle bir yolcu ve araç trafiğine sahip olan ilçemizde konaklama önemli bir ihtiyaç olarak gözüküyor. Biz belediye olarak bu alanda yatırım yapacak girişimcilere destek vermeye hazırız.” diye konuştu.
13.01.2020
13/01/2020 20:49
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ