SORGUN ŞEKER FABRİKASINDA PANCAR ALIMLARINA BAŞLANDI

SORGUN ŞEKER FABRİKASINDA PANCAR ALIMLARINA BAŞLANDI

Yozgat Şeker Fabrikası’nda 23. Dönem pancar alım kampanyası törenle başladı. Kampanya döneminde 430 bin ton pancar alımı yapılacak. Kampanya dönemi sonunda 400 Milyon TL’ye yakın katma değer sağlanması hedefleniyor.

Yozgat Şeker Fabrikası Meydan Tesisleri’nde düzenlenen törene Şeker Üretim Dairesi Başkanı Ahmet Aytemur, Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Bedirhan Aka, Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Kürşat Arslan, Şeker İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Turgut Gözübüyük, fabrika yetkilileri ve çiftçiler katıldı.
Kazasız belasız bir kampanya dönemi temennisinde bulunan Şeker Üretim Dairesi Başkanı Ahmet Aytemur, “Yozgat Fabrikasının pancar alımına başladık. İnşallah bu zorlu süreçte kazasız, belasız, sağlıklı ve verimli bir kampanya dönemi geçiririz. Yozgat Fabrikamız Türk Şeker’in güzide fabrikalarından birisi. Son yıllarda yapılan yatırımlarla daha da verimli bir hale getirildi. Yatırımlarımız devam ediyor. Seneye çok daha iyi olacak inşallah. Genel müdürümüzün selamlarını ve hayırlı olsun dilekleri için açılışa iştirak ettik. İnşallah Sorgun’unuza, Yozgat’ımıza ve ülkemize hayırlı olur” dedi.

430 BİN TON ALIM YAPILACAK

Kampanya döneminde yaklaşık 430 bin ton pancar alımı yapılacağını anımsatan Aytemur, “Bunun karşılığında da şekeri, küspesi hepsini katarsak 400 milyona yakın katma değer sağlayacak Sorgun ilçemize. Bu da önemli bir rakam. Türk Şeker bu zorlu pandemi sürecinde hiç frene basmadan üretim faaliyetlerine devam etti. Ülkemizde yaşanabilecek dezenfektan sorununu Eskişehir’de bulunan alkol fabrikasını çalıştırarak gidermiş olduk. Pancar ekim sürecinde de pandemiden etkilenmeden gerekli üretimler yapıldı. Şimdi fabrikalarımız çalışacak. Bunun haricinde pancar haricinde hububat sektörüne de girdi şirketimiz. Çiftçilerimizden sözleşmeli hububat alımı yapacak. Böylece üreticilerimiz direk kendileri kazanmış olacak. Ara kazanan insanlardan ziyade üretici ve tüketicimiz kazanmış olacak. Bu noktada Türk Şeker her şeyde olduğu gibi burada da öncülük ediyor ülkemize. İnşallah bu faaliyetler artarak devam edecek” dedi.

Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Bedirhan Aka, fabrikanın 23. Dönem pancar alımına başladığını belirterek, “İnşallah bu üretim kampanyası fabrikamıza kazasız, belasız bir üretim dönemi nasip eder. Çiftçimize de bol kazançlı bir yıl olmasını diliyoruz” diyen Aka, şöyle konuştu; “Bundan önceki süreçte de yine özellikle Sorgun’un, Yozgat’ın hizmetinde olmaya devam ettik. Bundan sonra da hem üretim dönemimizde üretim dışında yaptığımız hububat alımlarıyla birlikte yöremize hizmet etmeye devam edeceğiz. Genel müdürümüzün bu Yozgat Şeker Fabrikasına verdiği destekler çok fazla. Yaptığımız yatırımlarla inşallah bunun meyvelerini bu sene üretim döneminde göreceğiz. Bundan sonra da Yozgat Şeker Fabrikası hem Yozgat’ın hem de sanayisinin lokomotif fabrikası olmaya devam edeceğine inanıyoruz. Bu süreçte inşallah çiftçimiz, halkımız ve çalışanımızla bu pandemi döneminde ülkemize hizmet edebilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu zorlu dönemde halkımızın desteği ile bu süreci atlatacağız. Ben hayırlı ve bereketli bir kampanya geçirmeyi temenni ediyorum.”diye konuştu.

22/09/2020 20:43
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ