AHLATÇI HOLDİNG BAŞKANI AHMET AHLATÇI : SARIKAYA ALTIN PROJEMİZ YOZGAT EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

AHLATÇI HOLDİNG BAŞKANI AHMET AHLATÇI : SARIKAYA ALTIN PROJEMİZ YOZGAT EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Türk İş Dünyasının ve Çorum’un ünlü işadamı Ahmet Ahlatcı,beraberindeki Ahlatcı Holdingin Kurmay heyetiyle Yozgata geldi.Şehrimizde önce Vali M.Ali Özkan’ı ziyaret eden Ahlatcı Holding yönetim kurulu başkanı Ahmet Ahlatçı daha sonra bir basın toplantısı düzenleyerek Sarıkaya ilçesinde keşfedilen altın rezervine ilişkin proje hakkında önemli açıklamalarda bulundu.Ahlatçı Sarıkayada ortaya çıkarılan altın potansiyelinin Yozgat için önemli bir ekonomik değer ve istihdam kaynağı oluşturacağını belirterek “Sarıkaya Altın projemizYozgat ekonomisine büyük katkıda sağlayacak’dedi.

ÖNCE VALİLİĞE UĞRADI
Ahlatcı  Yönetim Kurulu Başkan Vekili A. Emin Ahlatcı, Ahlatcı Holding CEO’su Kadri Samsunlu, Çedaş/Enerya Genel Müdürü Kasım Kahraman ve Ahlatcı Altın İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Özkümüş ile birlikte Yozgata gelen ve önce Vali M.Ali Özkanı ziyaret eden Ahlatcı  Holding Başkanı Ahmet Ahlatcı görüşme sırasında Yozgat’a olan bağlılıklarını vurgulayarak, bölgedeki yatırım ve üretim faaliyetlerinin sürdürülebilir şekilde devam edeceğini  ve Yozgat’ın ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.Vali M.Ali Özkan ise iş dünyasının şehir ekonomisine ciddi anlamda katkılar sağladığını belirterek  Ahlatcı ve ekibine nazik ziyaretleri nedeniyle teşekkürlerini dile getirdi.

SARIKAYA ALTIN REZERVİNE İLİŞKİN BİLGİLERİ AÇIKLADI
Yozgat Valiliğini ziyaretinin ardından Sürmeligaz İşletme Müdürlüğünde düzenlenen  basın toplantısında konuşan  Ahlatcı Holding başkanı Ahmet Ahlatcı ,Yozgat’ta üretime geçirilmesi planlanan altın yatırımı konusunda bilgi verirken şunları söyledi :

“Bundan 1,5 yıl önce Kanada merkezli Eldorado Gold Corporation’ın Türkiye’deki şirketi Tüprak Madencilik’ten Sarıkaya’daki yedi sahasını devraldık. Sonrasında kendi şirketimiz olan Ahlatcı Altın İşletmeleri bünyesinde ekiplerimizi oluşturarak, saha tespit çalışmalarına başladık. Yaptığımız ön araştırmalar neticesinde yalnızca bir saha üzerinde 927.000 ons altın rezervi tespit ettik.Bu altın rezervinin ekonomik değeri yaklaşık 4 milyar dolar civarında. Çıkartılan altının %71’i devlete vergi ve pay olarak geri dönüyor. Bu sayede hem döviz tasarrufu sağlanacak hem de yerli üretim teşvik edilecek. Ayrıca sahada doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 500-1000 kişi istihdam edilecektir.

İlk altın üretimini önümüzdeki 1,5 yıl içinde gerçekleştireceğiz. Tüm sahalar tamamlandığında toplam rezerv 3-3,5 milyon ons seviyesine ulaşacak..”

 

03/12/2025 19:25
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ